• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Sabah Namazından Sonra Kahvaltı İkramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çapanoğlu Camii yanındaki kahvehanede verilen kahvaltıya Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra başkan yardımcıları Tevfik Bozkurt, Enver Çakıroğlu, esnaflar ve cami cemaati katıldı.

Kahvaltıda cemaate, ilin yöresel parmak çöreği, çanak peyniri ile birlikte bal, kaymak ve simit ikram edildi. Vatandaşlar, Yozgat’ta 30-40 yıldır ilk defa cami cemaatine böylesine bir kahvaltı verildiğini belirtti. Cami cemaatinden İsmail Ertuğrul, "Yozgat’ta ilk defa böyle bir uygulamaya şahit oldum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu kahvaltı, birlik, beraberlik ve kaynaşma adına güzel şeylere vesile oluyor." dedi. Diğer vatandaşlar da aynı ifadeleri kullanarak, Belediye Başkanı Yusuf Başer’e sabah kahvaltısı için teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yozgat’ın çok farklı gelenek ve görenekleri olduğunu, bu gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini söyledi. Başkan Başer, "Belediye olarak tarihi Hayri İnal Konağımızda Cuma günü akşamları değişik kesimlere kışın arabaşı yemeği ikramı, yazın da farklı ikramlarda bulunuyoruz. Bugün de mübarek Cuma sabahında tarihi Çapanoğlu Camii`nde hem sabah namazını eda etmek hem de namaz çıkışında cemaatimizle birlikte sabah kahvaltısı yapmak istedik. Yozgatımızda bu gelenek uzun yıllardan beri vardır." diye konuştu.

İlde cami cemaatinin sabah namazından sonra parmak çöreği ve peynirini alarak kahvehanelerde kahvaltı yaptığını ifade eden Başkan Başer, bu tür kahvehanelerin bir okul gibi olduğunu ifade ederek, "İnsanlarımız, burada dini sohbetler ederek birbirlerinin hallerini sorarlar. Bu, güzel bir geleneğimizdir. Biz de belediye başkanlığı olarak bu güzel geleneğimize cüzi de olsa bir katkıda bulunmak istedik. Bu güzel Cuma sabahında birlikte sabah namazını eda etmek ve çıkışında da böyle bir ikramda bulunmak istedik. Bunda birlik beraberlik, hoşgörü ve samimiyet var. İnşallah bundan sonra yine bu geleneklerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

Kahvaltı sonrası cami cemaati, Başkan Başer’e kahvaltı için teşekkür ederek, kahvehaneden ayrıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir