• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
Filistinli Gruplar: Siyonizmin planları hükümsüzdür!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da İsrail`in, “tarihi ve gerçekleri saptırmak” üzere kurulu olduğuna işaret ederek, ırkçı bir karar olarak nitelendirdiği tartışmalı “Yahudi Ulus Devleti” yasa tasarısını kesin bir şekilde reddettiklerini vurguladı.

Kasım, İsrail`in bu ve benzeri yasa tasarılarını onaylayarak, topraklarını işgal ettiği Filistin halkına yönelik işlediği suçların üzerini örtmeye çalıştığını dile getirdi.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab ise parlamentoda onaylanan bu yasa tasarısının, işgalci İsrail`in yaşadığı “varoluş krizini” ortaya koyduğunu belirterek, yasa tasarısının, tarihi ve gerçekleri değiştiremeyeceğini söyledi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasi Büro üyesi Talal Ebu Zarife de söz konusu yasa tasarısını “ırkçı” bir karar olarak nitelendirdi.

Fetih Devrimci Konseyi Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Fayiz Ebu Iyta, İsrail parlamentosunun bu ırkçı kararlarıyla başta Filistin halkının başkenti Kudüs olmak üzere meşru haklarını gasp etmek istediğini söyledi. Ebu Iyta, “Ne olursa olsun ne Filistin halkının ne de uluslararası toplumun bu kararları tanıması mümkün değil. Bizim tutumumuz net. Filistin`in değerlerine bağlıyız” dedi.

İsrail`in işgal ettiği Filistin topraklarında 8 milyon kişi yaşarken bunların yüzde yirmisini “İsrail” vatandaşı Müslüman Araplar oluşturuyor.

YAHUDİLER ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKIYOR

Bu arada Batı Şeria`nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinin güneyindeki Burin köyünde bir grup Yahudi terörist Filistinlilere ait tarım arazisini ateşe verdi. Burin köyü topraklarına kurulan Bracha işgal biriminde yaşayan bir grup terörist Yahudi, zeytin ve badem ağaçlarının bulunduğu onlarca dönümlük tarım arazisini ateşe verdi. Yahudi teröristler, çıkan yangını söndürmeye çalışan köylüleri de darp ederek Filistinli bir çocuğu alıkoydu. Etrafı terörist ve işgalci Yahudilerin yaşadığı işgal birimleriyle çevrili Burin köyü, zaman zaman Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor. Öte yandan İsrail güçlerinin Batı Şeria`da 15 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. (Kaynak: AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir