• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Bu Sefer Heniyye ve Abbas Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Üçüncü yurt dışı gezisi kapsamında Kahire’de bulunan Başbakan İsmail Heniyye’nin, ikamet ettiği konutta Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelerek Filistin davası ve uzlaşı sürecini görüştüğü belirtildi.
 
Başbakan Heniyye’nin dün akşam (23 Şubat Perşembe) Abbas ile yaptığı görüşmeye Hamas Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, Halil El-Hayye ve Muhammed Nasr da katıldı.
 
Üçüncü yurtdışı gezisi kapsamında Pazartesi günü Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden Başbakan, Mısırlı yetkililerle Gazze’deki durumu ve ulusal uzlaşı sürecini görüşüyor. Uzlaşı konusunda temaslarda bulunmak üzere Kahire’de bulunan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile de bir araya gelen Başbakan İsmail Heniyye, uzlaşı ve bu süreci hızlandırmak için atılması gereken adımlar, geçici hükümetin kurulması ve bunun önündeki engelleri kaldırma yollarını görüştü.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal de Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Çarşamba akşamı yine Kahire`de bir araya gelmişti.
 
Mısır İstihbarat Bakanı Murad Mevafi`nin de katıldığı toplantıdan sonra yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirten Meşal ve Abbas, uzlaşıyı sağlama ve bölünmüşlüğü sona erdirme yolunda ilerlemeye kararlı olduklarını vurgulamıştı.
 
filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir