• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`ın 24 Şubat 2012 Cuma günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Van Olay Gazetesi: Van Rahmet Eli, Şubat Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Şubat ayında, 765 aileye gıda paketi ve giyim yardımında bulunduğunu açıklayan Van Rahmet Eli Derneği, yardımlarının artarak devam edeceğini belirtti.
 
Bölge Gazetesi: SODES 2012 Yılı Başvuru Çağrısı
Güneydoğu Anadolu (GAP) ve Doğu Anadolu (DAP) Eylem Planı kapsamında sosyal gelişmenin sağlanmasına yardımcı olmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından oluşturulan Sosyal Destek Programı`na (SODES), 2012 yılı için proje başvurularının alınacağı duyuruldu.
 
GazeteVan: Depremin Fotoğrafını Çekti
Van`da turistlik gezi için Singapur`dan gelen Zhiyuan Chen, 7.2 büyüklüğündeki depremin fotoğrafını çekti.
 
Depremin olduğu sırada Van Kalesi`nde bulunan Chen, hatıra fotoğrafı çekerken deprem oldu. Bir yandan korku yaşayan genç turist bir yandan da fotoğraf çekti. Çekilen fotoğrafta depremin etkisiyle Van`ın birçok yerinde yıkılan binaların üzerinden toz bulutu yükseldiği görülüyor.
 
Van Havadis: YYÜ`de prefabrik derslikler hazır
Depremlerin ardından eğitime bir süre ara veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerinin prefabrik dersliklerdeki eğitimleri sürüyor.
 
Meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde en fazla hasar gören kurumların başında gelen YYÜ Rektörlüğü, yaralarını hızla sarıyor. Depremlerin ardından dersliklerin büyük bölümü hasar görmesi üzerine eğitim öğretime ancak 26 Aralık`ta gruplar halinde başlayan YYÜ öğrencileri, oluşturulan modern prefabrik sınıflarda eğitim görüyorlar.
 
Haşim Tosun - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir