• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
İstihbarat Savunma Bakanlarının Eşlerini de Araştırılmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Askerlerin, sadece 28 Şubat sürecinde değil 2004 yılında da bakanların eşlerinin giyim kuşamlarını araştırdığı ortaya çıktı. İstihbarat Daire Başkanlığı, jandarma istihbarattan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yapanların eşleri hakkında bilgi toplanmasını istemiş. Araştırmanın gerekçesi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Hipodrom ve resepsiyon için bakanların eşli mi yoksa eşsiz mi davet edileceği.

Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci`nin kaleme aldığı `Belgeleriyle 28 Şubat`ın Çözülen Kodları` adlı kitapta, askerlerin sadece sivil vatandaşları değil, bakanların eşlerini de araştırdığı belgeyle ortaya konuyor. İstihbarat Daire Başkanvekili Jandarma Kurmay Yarbay Hüseyin Kurtoğlu imzasıyla Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı`na gönderilen 21 Temmuz 2004 tarihli kişiye özel yazıda, üç milli savunma bakanı hakkında araştırma yapılması talep ediliyor. "Genelkurmay Başkanlığı`nın 19 Temmuz 2004 gün ve İSTH: 3590-434-04/İKK ve GÜV.D.3. İç TİŞ. (2) (0546) sayılı emri ile 2004 yılı 30 Ağustos kutlamalarına davet edilmesi planlanan milli savunma eski bakanlarından aşağıda kimlikleri yazılı olanların Hipodrom ve resepsiyon için eşli veya eşsiz olarak davet edilmeleri konusunda bilgiye ihtiyaç duyduğu bildirilmiştir." denilen yazıda, söz konusu şahısların eşleri hakkında gerekli araştırmanın yapılarak, elde edilecek bilgilerin 27 Temmuz 2004 tarihine kadar gönderilmesi isteniyor.
 
ARAŞTIRMA TALEBİNDE BULUNULAN BAKANLARIN EŞLERİ
`Gizli` ibareli İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı` diye başlayan yazıda, bakanların eşlerinin ev adresleriyle telefon numaraları dahi verilmiş. 3. Ecevit hükümetinde Milli Savunma Bakanı Mehmet Neşet Akmandor`un eşi Ayten Akmandor, 6. Demirel hükümeti döneminde Milli Savunma Bakanı Ahmet İhsan Birincioğlu`nun eşi Emine Hatun Birincioğlu ile 5. Demirel hükümeti döneminde Milli Savunma Bakanı Sadettin Bilgiç`in eşi İsmet Bilgiç hakkında istihbarata, araştırma yapması konusunda talimat veriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir