• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Hafızlık öğrencileri ilk adımı attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortak yürüttüğü “Hafızlık Projesi” kapsamında Artuklu Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik program düzenlendi. 

Mardin İl Müftülüğünün Konferans Salonu`nda düzenlenen programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Omuk, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin, hafızlık çalışmalarının temeli olan ilk bölümü başarıyla tamamlayarak hafızlığa ilk adımı atmanın heyecanını yaşadıkları görüldü.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program şiir ve tiyatro gösterilerinin ardından öğrenciler koro halinde Kur`an tilaveti sundu. Dua ile tamamlanan programın sonunda hafız adayı öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve İl Müftüsü İsmail Çiçek, çeşitli hediyeler verdi.

Programa ilişkin açıklama yapan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kentteki hafızlık sınıflarında yetişen çocuklarının yarınlarının teminatı olacağını ifade ederek, öğrencilere gerçek anlamda Kur`an muhafızı olmaları gerektiğini dile getirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir