• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Van`da "İlmek İlmek Hayat" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hayata geçirdiği "İlmek İlmek Hayat" projesi kapsamında, farkındalık oluşturabilmek için engelli bir bireyin hayatındaki zorlukların motiflerle işlendiği farklı renk ve desenlerdeki el örgüleri Sanat Parkı'nı süsledi.

"Yumaklar Bizden Engelleri Ortadan Kaldırmak Sizden" sloganıyla projeye destek veren kadınların işlendikleri el örgüleri Sanat Parkı'nı süslerken, aynı zamanda Sanat Sokağı'nda engeliler yararına bir kermes açıldı.

Burada açılan kermesi ziyaret eden İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kadınların yaptığı çalışmaları inceledi. Ardından Sanat Parkı'na geçen Öztürk, kadınların farklı motiflerle işledikleri el örgüleri için kendilerine teşekkür etti.

Sanat Parkı'nda projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk, engelliler Haftası dolayısıyla İpekyolu'nda yaşayan 40 bin engelliyi toplumla buluşturmak amacıyla "İlmek İlmek Hayat" projesini oluşturduklarını belirtti.

Öztürk, "Güzel bir etkinlik için İpekyolu Belediyesi'nin etrafında bir araya geldik. Engelliler Haftasında İpekyolu Belediyesi olarak engellilerle ilgili bir farkındalık oluşturmak için bir etkinlik düzenleyelim dedik ve bir proje geliştirdik. Bu projenin ismi 'İlmek İlmek Hayat' projesidir. Bu projedeki amacımız şu; bildiğiniz gibi Türkiye'de nüfusun yüzde 12'si engelli ve bu sayı çok ciddi bir sayıdır. Bu sayının ortalamasına baktığımız zaman bu Van'da da İpekyolu'nda da en az yüzde 12'lik bir engelli kitlemiz var. İpekyolu Belediyesi olarak 300 bin nüfusumuz var. 300 bin nüfusun yüzde 12'si 40 bin engelli demektir. Dolayısıyla 40 bin engelli sınırlarımızın içinde yaşayan kişi sayısıdır. Bu engellilerimizi evlerden çıkarmak, toplumla bir araya getirmek, toplumla buluşturmak ve onları sosyal hayatın içerisine katmak için bir çalışma yapalım dedik." şeklinde konuştu.

Sanat Parkı'nda kadınların farklı renk ve desenlerle işledikleri örgüleri sergilediklerini ve bununla engelliler için bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Toplumda engelliler konusunda bir bilinçlendirme çalışması yapmak için de İpekyolu'daki kadınlarımızla birlikte ilmek ilmek engellilerimiz için örmeye başladık. Kadınlarımız gönüllü olarak belediyemizden aldıkları yünleri, ilmek ilmek engellerimize farkındalık oluşturmak için örüyorlar ve örmüş oldukları bu malzemeleri insanların görebilecekleri yerlere birleştirerek seriyoruz. Bugünde bu etkinliğin başlangıcını yaptık."

"Projede yer almak isteyen herkesi yün almaya davet ediyorum"

Projeye destek vermek isteyen kadınların kendilerinden yün almalarını isteyen Öztürk, "Toplum içerisinde çıkamamış engellilerimizi ve ya engellilerin sorunlarını bu şekilde dile getiriyoruz diye düşünüyorum. Dolayısıyla İpekyolu'ndaki kadınlarımız engellilerimiz için, engellerin kalkması için, engellilerin topluma kazandırılması için, engellilerin toplumda daha fazla yer alması için örmeye başladılar. Ben katkı sunan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje devam edecek. Biz İpekyolu Belediyesi olarak, yünlerimizi vereceğiz. Vermiş olduğumuz bu yünleri alarak engelleri kaldırmak için, engelsiz bir yaşam için örmeye devam edecekler.  Bu projenin İpekyolu'nda başlayarak Van'ımıza yayılacağını düşünüyoruz. İlmek İlmek Hayat Projesi'nde yer almak isteyen herkesi bizden yün almaya davet ediyorum. Bunlarla alakalı yünleri nereden, kimden, nasıl temin edecekler, bu anlamda ne yapmaları gerekiyor? Bunlarla ayrıntılı bilgileri gerek web sayfamızda, gerek sosyal medya hesaplarımızda duyuruları yapılacaktır." diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir