• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Afganistanlı âlimler heyetinden Diyanet`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabil Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kabil Veziri Ekber Camii Hatibi Dr. Muhammed Ayaz Niyazi başkanlığında, Afganistan`ın değişik bölgelerinde İmam-Hatip ve çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak görev yapan ulema heyetini Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti.

İslam dünyasının içinden geçtiği zorlu süreçlere dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afganistan`ın imtihanının çok daha ağır olduğunu söyledi.  

İslam dünyasında birliğin sağlanması için âlimler olarak gayret gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, Âlimlerin görevinin birliği sağlama olduğunu, alimlerin tefrikaya düştüğü takdirde islam toplumunda birliğin sağlanamayacağına dikkat çekti.

Yapılan ziyarette Görmez`e teşekkür eden Muhammed Ayaz Niyazi, Afgan halkından selam getirdiğini belirterek, “Bir evimizden diğer evimize geldik” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye`ye değil bütün Müslümanlara yönelik bir saldırı girişimi olduğunu ifade eden Niyazi, Afgan halkının o gece Türkiye için dua ettiğini söyledi.

Afganistan`da temsili yüksek bir cami inşaatı için talepte bulunan Niyazi, din eğitimi, din hizmetleri, dini yayınlar konusunda da Diyanet`in tecrübelerinden faydalanmak istediklerinin altını çizdi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir