• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Müstehcen afişlere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesindeki billboardlara müstehcen afişlerin asılması halkın tepkisine neden oldu. Özellikle Ramazan ayının yaklaşmasıyla bu tür afişlerin çoğaldığına dikkat çeken vatandaşlar, halkın örf ve adetlerine bağlı oldukları bilindiği halde bu tür ahlakdışı afiş ve fotoğrafların billboardlara asılmasını kınadı.

Hikmet-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özgüç, asılan cinsel içerikli çıplak bayan figürlü afişlerin gençleri yozlaştırıp fuhşa sürüklediğini belirtti.

Özgüç, “Bu afişler, toplumumuzun örfüne ve İslami yaşantımıza terstir. Müslüman bir toplumun bu tür reklamları kabul etmesi söz konusu dahi olamaz. İslam dışı yaşantılarını Müslüman halka empoze ederek mütedeyyin insanlara hakaret etmeye çalışıyorlar. Reklamdan çok cinselliği öne çıkaran panolar toplumu ahlaksızlaştırmaya ve bozulmaya sevk ediyor. Derhal kaldırılmasını ve bir daha böyle ahlaksız fotoğrafların asılmasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin bu tür ahlak dışı reklamlara izin vermemesi gerektiğini dile getiren Özgüç, şunları söyledi: “Bu çirkefliği tüm Müslümanlar, STK`lar ve vatandaşların kınamaları gerekir. Birileri ümmetin değerleriyle alay etmeye çalışıyor.  Müslüman halkın gözünde İslam`ın mukaddesatlarını yıkmaya çalıyor. Ancak biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Gerek HDP döneminde gerek kayyum döneminde olsun hiç kimseye değerlerimizi hiçe saymaya, hakaret etmeye hakkı yoktur.”

Ahlakdışı afişlerin asılmasına tepki gösteren Mehmet Emin Güneş ise bunun ilçe halkına karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu söyledi. Bir Mardinli olarak bu gibi afişlerin asılmasını uygun bulmadığını dile getiren Güneş, Kayyum belediyenin buna izin vermesine anlam veremediğini ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir