• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Öğrenciler toplu halde spor yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi işbirliği içerisinde yürütülen "Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At" projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler, 'Gençler Sağlığa Yürüyor' etkinliğinde bir araya geldi.

'Gençler Sağlığa Yürüyor' etkinliğine, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Müdür Yardımcısı M. Ali Tiryakioğlu, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Emin İnce, Şube Müdürü M. Ali Çıkımoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile projeye katılan okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

2 bin 535 öğrenci arasından tespit edilen 750'nin üzerinde öğrenci "10 Mayıs Dünya Hareket Günü" dolayısıyla Dülük Tabiat Parkında düzenlenen 'Gençler Sağlığa Yürüyor' etkinliğinde bir araya geldi. Öğrenciler, sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından toplu halde kültür, fizik, açma germe ve sıçrama hareketleri yaptı. Hareketsiz yaşama ve metabolik hastalıklara dikkat çekmek üzere düzenlenen etkinlikte katılımcı öğrenciler, sportif etkinliklerin ardından kendileri için düzenlenen parkurlarda doyasıya eğlendi.

Etkinlik öncesi öğrencilere hitaben konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Böylesi çok güzel bir havada, güzel bir projede ve böyle önemli bir günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporla tanışmanın en doğal zamanı ve yaşıdır. Günümüzde özellikle hareketsiz yaşamın ve sporla geç tanışmanın zararını tüm dünya görüyor ve cezasını çekiyor. Eğer biz sağlıklı kalmak istiyorsak, küçük yaşlarda sporla tanışmak ve sporu bir yaşam biçimi haline dönüştürmek gerekir. O yüzden bugün bir farkındalık için hep birlikteyiz." dedi.

Projenin insan sağlığı açısından önemine işaret eden Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Emin İnce ise "Böyle spor etkinlikleri yaparak daha güçlü, sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Bu projelerin devamını diliyorum. Şehitkamil Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber biz de İl Sağlık Müdürlüğü olarak böyle projelerin altına tekrar imza atmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da 'Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At' isimli proje çerçevesinde toplam 6 pilot okuldan yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin vücut kitle endekslerinin ölçümünü yaptıklarını, daha sonra çocukların hangi spor dalına yatkınlığı olduğuna ilişkin taramalar yaptıklarını ve çocukların hareketini arttırmak, farkındalık oluşturmak adına da "10 Mayıs Dünya Hareket Günü" münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Yaklaşık 7 aya yakın süredir yürütülen 'Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At' projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler, büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen etkinliklerden ve proje çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade etti. Etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, sporu bir yaşam biçimi haline getirmek istediklerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir