• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İHL öğrencileri yetim çocuklar yararına kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, örnek bir davranış sergileyerek 15 yetimin tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla okulun bahçesinde kermes düzenledi.

Okulun öğretmenlerinden Elif Pop, İHH`ın ‘yetim gülerse dünya güler` projesiyle burada kermes düzenlediklerini aktardı.

Kermesin, öğrencilerden beklenen ilgiden daha fazlasını gördüğünü söyleyen Pop, "Bütün arkadaşlarımız mümkün mertebe bütün gayretleriyle kendilerini bu işe verdiler. Bizim de sevincimiz bu. İlk önce 5 yetimle başladık ve daha sonra 15 yetime kadar çıktı. Temennimiz bunun daha da çoğalması, hayır konusunda birbirimizle yarışmak. Hadis-i şerifte de denildiği gibi: Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir." dedi.

Kermesin yarın sona ereceğini belirten ifade eden Pop, kermesten gelen gelirin tamamıyla 15 yetimin bütün giderlerinin karşılanacağını kaydetti.

Yetim kardeşlerine yönelik kermesi düzenlediklerini belirten okulun öğrencilerinden Emine Dinler, böyle bir projede yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Öğrencilerden Sümeyye Bilek de düzenledikleri bu anlamlı kermesin diğer okullara da örnek olması temennisinde bulundu. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir