• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
İŞKUR`dan engelli istihdamı için işverenlere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlere “engellilere destek” çağrısında bulundu.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile yaptığı açıklamada, “Çalışma hayatına katılabilen engelli kardeşlerimiz önemli bir insan kaynağımızdır. Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına tam katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif yer alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyoekonomik kalkınmanın bir göstergesidir.” dedi.

“Hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerekir”

Türkiye nüfusunun yüzde 12,29`nu engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Eviz, “Engelli olmanın bir kusur olmadığını, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerekir. Bu açıdan engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlerimizin desteğine ihtiyaç vardır. Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2016 yılında toplam 15 projenin altına imza atarak bu projeler ile 161 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması ayrıca 10 engelli vatandaşımıza girişimcilik eğitimi ve İŞKUR desteği ile kendi işlerini kurmaları sağlanmıştır.” diye konuştu.

2017 yılında da engellilere yönelik proje ve çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Eviz, “Özel sektör işverenlerimiz ile yaptığımız tüm çalışmalarda engelli kardeşlerimizin istihdam sorunlarının çözümü bizim için yasal ve öncelikli bir görevdir ve her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. İŞKUR olarak 4857 sayılı yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinin yüzde 3 oranın da engelli çalıştırılması zorunluluğu gereği şu an Batman`da 112 işyerimiz 50 ve üzerinde işçi çalıştırmakta ve bu işyerlerinde 592 engelli kardeşimiz istihdam edilmiştir. Bu amaçla Batman Belediyemiz ile işbirliği yapılarak Mobil Engelli Aracı projemizi 2017 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Bu proje ile engelli kardeşlerimiz haftanın bir günü engelli açığı olan firmaları uzmanlarımız gözetiminde özel araçla ziyaret ederek mülakatlara katılım sağlayacaklardır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir