• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Parkta kalan kimsesiz yaşlı adam yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen 64 yaşındaki Ahmet Kınaç, başını sokacak bir yer bulamadığı için ilçedeki bir parkta kalıyor. Kınaç, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Sur ilçesinin Hasırlı Mahallesinde daha önce oturduğunu ancak çatışmalar nedeniyle evsiz kaldığını belirten Kınaç, otel ücretini karşılayamadığı için Sur İlçe Belediyesi tarafından eşyalarıyla beraber parka bırakıldığını ileri sürdü.

Kınaç, "Daha önce Sur'da bir şantiyede yaşıyordum. Bir gece özel otelde kaldım, daha sonra ücretini ödeyemediğim için belediyeyi aradım. Onlar da beni parka bıraktı. 'Beni Mardin Kızıltepe`ye götürün orada kızım var` dedim. Onlar da oraya araç çıkaramayacaklarını söylediler. Ben de onlardan eşyalarımı istedim. Onlar da bana bir araç ayarlayarak eşyalarımı bana yani Fatih mahallesinde bulunan Körhat parkına getirdi. Bana ev verin, yoksa ben bu parkta yaşayacağım." dedi.

Gözyaşları içerisinde konuşmaya çalışan Kınaç, "Ne yapayım, derdimi kime anlatacağım? Kimsem yok, kimse bana yardımcı olmadı. Sokakta kaldım, perişan oldum. Çoluk çocuğumdan oldum. Evim yok, param yok." ifadeleriyle yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Fatih Mahallesi Muhtarı Davut Yurtçu ise Kınaç'ı, "Şahsı tanımıyorum ancak daha önce de bu parka gelip gidiyordu. Mağdur olduğunu biliyorduk ama nerede ikamet ettiğini bilmiyorduk. Kendi beyanına göre sosyal yardımlaşmanın verdiği yaşlı aylığı falan alıyor, onunla geçimini sağlıyor.  Diyarbakır`ın eski limonatacısıymış. Seyyar limonculuk falan yapıyordu, yaşı ilerledikçe bu işi de terk etmek zorunda kaldı. Kimsesiz olduğu biliniyor ama çocukları falan varmış, onları tanımadığımız için ulaşamadık." dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir