• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Metinan Aşireti`nden 100 engelliye tekerlekli sandalye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin organizasyonuyla Çınar Metinan Aşireti'nden hayırsever Zekiye Alaverdi tarafından engelli ve engelli aileleri ile yemekte buluşma programı düzenlendi. Programda 100 engelli ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye, 50 engelliye de baston dağıtıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Vali Hüseyin Aksoy'un Eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir belediyesi Cumali Atilla`nın eşi Lütfiye Atilla, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal`ın eşi Nesrin Bal, Diyarbakır il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan`ın eşi Perihan Aslan da katıldı.

Engelliler Haftası ve mübarek 3 aylar münasebetiyle 100 engelliye tekerlekli sandalye, 100 engelliye tişört ve 50 engelliye ise baston hediye eden Metinan Aşiretinden Zekiye Alaverdi, insanlarda engellilere yönelik duyarlılığın arttırılmasını umduğunu söyledi.

Beyazay Derneğinin yardımlarda aracı olduğunu belirten Alaverdi, “İnsanları mutlu etmişsek ne mutlu bize. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tekerlekli sandalye alan engelli çocukların annelerinden Bircan Dolan, “Çocuğuma tekerlekli sandalye yakıştırmıyorum ama mecburuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Engelli çocuk babası Sıtkı Erdoğan ise “Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuğum 6 yaşında, doğuştan rahatsızlığı var. Sinir damarları yok, gezemiyor. Allah, bu hayra sebep olanlardan razı olsun.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir