• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
ÖZÜR YETMEZ; Afganistan`ı Terk Edin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan / Doğruhaber
Afganistan ‘daki Bagram NATO hava üssünde işgalci askerlerin, Kur’an-ı Kerim ve İslami yayınları yakması ülkeyi ayağa kaldırdı. Başkent Kabil’in kuzeyindeki Bagram Hava Üssü’nde, Kur’an-ı Kerim ‘in de aralarında bulunduğu pek çok İslami kitabın yakılması üzerine kalabalık Müslüman gruplar, üssün etrafında protesto gösterilerine başladı.

Binlerce kişinin katıldığı eylemde halk, bu çirkin olayı protesto etti. Protesto gösterilerine katılan pek çok kişinin Kur’an’ın yakılmasından dolayı gözyaşlarını tutamadığı, bazı grupların da işgalci güçlere taşlar ve molotof kokteylleriyle saldırdığı belirtildi. Gösterilerde “Amerika’ya Ölüm!”Karzai’ye Ölüm!” şeklinde sloganlar atıldı.
 
Yapılan protesto eylemi sırasında NATO helikopterleri göstericilerin üzerine işaret fişeği attı. Olayın duyulması sonrası ülkenin birçok yerinde protestolar yapıldı ve yapılıyor. Halkın bazı bölgelerdeki protestolarına silahla karşılık verildi. Olaylarda şu ana kadar en az 5 kişi hayatını kaybetti; 30 kişi de yaralandı. Başkent Kabil’de yabancıların yaşadığı binalar ateşe verildi.
 
ABD’Lİ KOMUTAN ÖZÜR DİLEDİ
Afganistan’daki NATO birliklerinin Amerikalı komutanı General John R Allen, kendisine bağlı askerlerin Kur’an ve diğer dinî yayınları yaktıkları yolundaki haberlerin ardından özür diledi. Afganistan Cumhurbaşkanı, Afgan hükümeti ve onurlu Afgan halkından özür dilediğini belirten NATO komutanı, “Yaşananlardan dolayı en içten üzüntülerimi bildirerek özür dilerim” dedi.
 
İl konseyi başkanı Ahmet Zeki Zahit, imha edilen kitapların daha önce üste hapsedilen tutuklular tarafından kullanıldığını ifade ederek, yakılmak üzere çöplüğe getirilen Kur’an-ı Kerim bilgisini, çöplükte çalışan 5 Afgan’dan aldıklarını kaydetti.
Geçen yıl Nisan ayında Amerika’da bir Protestan Hıristiyan’ın Florida’da bir Kur’an’ı yakması sonucu, Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde dev protesto gösterileri olmuştu.
 
Kentteki Birleşmiş Milletler binası bu olaylar sırasında tahrip edilmiş, aralarında BM görevlilerinin de bulunduğu 11 kişi ölmüştü. Ülkenin güneyinde Kandahar’da da benzer gösteriler olmuş, 80 kişi yaralanmıştı.

ÖZÜR YETMEZ ÜLKEYİ TERK EDİN!
NATO işgal gücüne bağlı askerlerin Kur’an-ı Kerim yakması olayı basit ve sıradan bir olay olmadığı gibi sadece Afganistan’daki Müslümanların meselesi de değildir. Tüm dünya Müslümanlarını yakından ilgilendiren bu alçakça olay karşısında Amerika’nın sadece özür dilemekle de yetinmeyip derhal Afganistan’ı terk etmesi kendi lehine ve yerinde bir karar olacaktır.

KABUL EDİLEMEZ ÖZÜRLERİN BİR SINIRI YOK MU?..
Çünkü işgal kuvvetlerinin Afganistan’da işlediği cürüm ve insanlık suçları artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Yapılanlar karşısında işbirlikçi yönetim ve dünya devletlerinin sessizliği karşısında Arap dünyasında olduğu gibi yine Müslüman halklar karşı çıkacak, olayların seyrini değiştirecektir inşallah.
 
11 yıldır ülkeyi işgal altında tutan Amerika öncülüğündeki NATO’nun katlettiği sivillerin haddi hesabı yoktur. Tıpkı bu Kur’an yakma olayının duyulması sonrası dilenen özür, aynı şekilde katledilen onbinlerce masum sivillerden sadece duyulanlar için yapılan daha kaç özür mazur görülecektir. Bu sürekli tekrarlanan kabul edilemez özürlerin bir sınırı yok mudur?..

BU BİR İNSANLIK SUÇU; SORUMLUSU BÜYÜK ŞEYTAN AMERİKA
Mustazaf Der Genel Merkezi, Amerikalı askerlerin Afganistan`da Kur`an yakmasına karşı sert tepki göstererek, “Bu hakaret üzerine ortaya çıkacak tüm olayların sorumlusu ‘Büyük Şeytan’ Amerika’dır” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin de askeri gücünü Afganistan’dan derhal çekmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Mustazaf Der Genel Merkezi, ABD`nin Afganistan`daki üslerinden Bagram`da, Kur`an-ı Kerimin yakılması olayına karşı yaptığı yazılı açıklamada sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Allah’ın insanlara bir hidayet rehberi olarak indirdiği yüce Kur’an-ı Kerim ve diğer dini kitapların yakılması gibi davranışların en büyük insanlık suçu olduğu vurgulandı.
Açıklamada, yüzyıllardır İslam topraklarını kan gölüne çeviren vahşi batı emperyalizminin kendi menfaatleri uğruna “Özgürlük ve demokrasi” gibi boş vaatlerle girdiği İslam ülkelerinde soykırım ve katliamlar gerçekleştirerek zulümlerine devam ettiği hatırlatıldı.
 
KUR`AN’A YAPILAN SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ
Başta Amerika olmak üzere Batı emperyalizminin İslam dinine ve mukaddes satlarına olan küstahlığının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında şöyle denildi; “Bunu yakanlar insanlıktan nasipleri olmayan hayvanlardan daha aşağı yaratıklardır.
Tüm dünyayı kaosa sürükleyen necis Amerikalılar şunu iyi bilsinler ki, Müslümanlar asla kutsal kitapları olan Kur`an-ı Kerim`e yapılacak bir saygısızlığı kabul etmezler.
Böyle bir saygısızlığa gerektiğinde canları ve kanlarıyla karşı durmayı bilirler. Bunu en çok bilmesi gereken Amerikalılardır. Bu hakaret üzerine ortaya çıkacak tüm olayların sorumlusu ‘Büyük Şeytan’ Amerika’dır.

“TÜRKİYE ASKERİ GÜCÜNÜ AFGANİSTAN’DAN DERHAL ÇEKMELİDİR”
Bununla birlikte; kendi çıkarları için insanlık onurunu ayaklar altına almaktan geri durmayan ABD’nin bu pervasızca tutumlarında ülkemiz hükümetinin de sorumluluk payı olduğu unutulmamalıdır.
 
Zira hükümetin gerek komuta görevini üstlendiği ISAF güçleri gerekse de aktif olarak komutanlığını yürüttüğü Kabil Bölge Komutanlığı aracılığıyla ABD, bütün bölgede katliamlar yapmakta, İslam coğrafyasında cirit atmaktadır.
 
Bu bağlamda, gerçekleştirilen insanlık suçuna ortak olmamak adına Türkiye derhal bütün askeri gücünü Afganistan`dan çekmeli, NATO taşeronu olarak da İslam coğrafyalarına askeri gücünü sokmamalıdır.
 
Zira `Zalimlere meyletmeyin. Aksi halde ateş size de dokunur.`(Hûd Sûresi: 113) âyet-i kerimesi, zulme yalnız âlet olanı ve taraftar olanı değil, belki ednâ bir meyil edenleri dahi dehşetle ve şiddetle tehdit ediyor çünkü rızayı küfür, küfür olduğu gibi, zulme rıza da zulümdür.”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir