• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Engelliler farkındalık oluşturmak için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Özel Eğitim Uygulama Merkezi koordinasyonunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engellilere yönelik duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

"Engelsiz Batman" sloganıyla yapılan farkındalık yürüyüşüne Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Naci Şemdinoğlu, Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenler, veliler, engelli dernekleri ve bazı kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yürüyüş sırasında engelliler, attıkları sloganlar ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle engellilerin hatırlanması hususuna dikkat çektiler.

Valilik önünde kortej şeklinde başlayan yürüyüş, Öğretmen Evi'nde son buldu.

Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Veysi Aksoy, kentte engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla böylesi bir yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Engelliler Haftası dolayısıyla engellilere yönelik farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini belirten Aksoy, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle hazırlamış olduğumuz bir yürüyüş etkinliğini gerçekleştirdik. Her sene ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bunun için her sene bir sürü etkinlik düzenliyoruz. Bu amaçla yürüyüş etkinliğimizi gerçekleştirdik. Özellikle toplum olarak engellilere karşı duyarsızız. Biz bu duyarlılığı daha fazla artırmak için böyle bir etkinlik tertipledik. Ülkemizde bu anlamda ciddi ilerleme kaydedildi. Daha önce engellilerimiz evlerine kapatılırken, şu anda engelli çocuğu olan ailelerimiz bunların okutulması, eğitilmesi için ciddi uğraş peşinde oluyor." dedi.

Yürüyüşe katılan engelliler de duygularını paylaşarak, sadece bir gün değil her gün hatırlanmak istediklerini vurguladılar. (M. Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir