• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Mustafa`mı Adıyaman`a Gönderin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Kahta Mustazaf-Der Gençlik Komisyonu Başkan ve üyeleri, yasal çerçevede dernek faaliyetleri yaptığı için 17 aydır Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulanan Kahta Mustazaf-Der Genel Sekreteri Mustafa Yetiş`in ailesini ziyaret etti.
 
Mustafa Yetişin annesi Fatma Yetiş, şeker ve tansiyon hastası, baba Mehmet Yetiş ise ayakları artık tutmuyor. Mustafa`nın sevkinin Adıyaman`a çıkartılması yönünde Malatya Savcılığına verdikleri dilekçeye ret cevabının verildiğini belirtiler.

 

Gözü yaşlı aile, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin biran evvel giderilmesini isteyerek, "Bizler yaşlı ve hastayız, bu yüzden oğlumuzun görüşüne gidemiyoruz. Oğlumun Malatya`dan Adıyaman`daki cezaevine sevk edilmesini istiyoruz. Bu talebimiz çok mu zor. Aksi takdirde ikinci bir Rana Teyze vakası yaşanır." dedi.
 
Aynı davadan tutuksuz olarak yargılanan Kahta Mustazaf-Der Gençlik Komisyonu Başkanı İsmail Alpaydin ise "Yaklaşık olarak 6 aydır halen devam eden Yargıtay sürecinin sonuçlanmaması ve sevkinin ise reddedilmesi, akıllara ikinci bir Rana Teyze vakıası daha mı yaşatmak istiyorlar sorusunu getiriyor." dedi.
 
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tarafından 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Yetiş için hazırlanan iddianamede şu suçları(!) işlediği iddia edilmişti:
 
1.Hz. Muhammed(S.A.V.)`in kutlu doğumu münasebetiyle Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemek.
2. Dernek açmak.
3. Kudüs hakkında basın açıklaması yapmak.
4.Kutsal kitabımız Kuran`ı Kerim`in yakılmasını protesto için basın açıklaması yapmak.
5.Hz. Fatıma`nın (r.a) doğum gününü anmak.
6. Gazze`de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak.
7.Bir sahabenin türbesine ziyarette bulunmak.
8.Üniversite okuyan öğrencilere yardımcı olmak, öğrencilere gıda yardımı yapmak…
 
Emin Nazlı - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir