• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Bakan Soylu Silopi'de 2 çocuğunu kaybeden aileyi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının bir evin duvarından içeriye girdiği ve 2 çocuğun ölümüne neden oladuğu olaya ilişkin "Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler sürüyor." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Şırnak Valisi İhsan Su, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile birlikte Silopi'ye geldi.

Bakan soylu ve beraberindeki heyet, Silopi Kaymakamı Savaş Topal ile birlikte 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak'ta bulunan evlerinin duvarından içeriye girmesi sonucu hayatını kaybeden Muhammed (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım'ın (6) Hz. Osman Camisi'nde taziyeleri kabul eden ailesini ziyaret etti.

Soylu, burada yaptığı açıklamada, kazadan sonra ailelerin metanetle bu acıya sabrettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Muhammed ve Furkan'ın bizi cennette karşılayacağına inanıyoruz. Olayın hemen akabinde soruşturmalar başladı ve devam ediyor. Başsavcılığımız da hemen olayla ilgili gerekli tahkikatı yaptı. Biz de Silopi'ye bu acılı ailemizi ziyarete geldik. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler de sürüyor. Çocukların babası, dedesi, annesi büyük metanet gösterdiler. Buraya ulaştığımızdan itibaren de aynı anlayışı bize de gösterdiler. Bugün bizleri evlerinde kabul ettiler. Yanlarında, kalplerinde olduğumuzu bilmenizi isteriz."

Hayatını kaybeden çocukların dedesi Salih Yıldırım ise ziyaret nedeniyle Bakan Soylu'ya teşekkür ederek, "Sayın Bakanım buraya kadar geldiniz şeref verdiniz. Olayın ilk saatinden şimdiye kadar valimiz, kaymakamımız ve emniyet müdürümüz bizleri yalnız bırakmadı. Taziyemize katıldılar, definde mezarlıkta hazır bulundular. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Baba Mesut Yıldırım ise 5 çocuğundan 2'sini kaybettiğini belirterek, "Bu acılı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Bu arada, Bakan Soylu mahalleye gelişinde yolda karşılaştığı kadınlarla da bir süre sohbet etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir