• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
5`inci Harem-i Şerif`te Kudüs sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'nde Kudüs'teki maddi ve manevi değerlere sahip kültürel varlık ve eserlerini Diyarbakır'da tanıtmak amacıyla "Vakıf Medeniyeti ve Kudüs" temasıyla resim sergisi açıldı.

Her yıl mayıs ayının 2'nci haftasında Türkiye genelinde "Vakıflar Haftası" kutlandığını belirten Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, "Vakıf Medeniyeti ve Kudüs" temasıyla birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Tarihi Ulu Camii'nde Kudüs resim sergisi açıldığını ifade eden Evsen, amaçlarının İslam'ın miraslarını Müslümanlara tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Kudüs'ün değerlerini Diyarbakır'da tanıtmayı amaçladıklarını belirten Evsen, "Kudüs yalnız Kudüslülerin değil, tüm dünya Müslümanlarınındır. Tüm insanlığın mirası olarak kabul edilmesi gereken Kudüs, İslam dünyası açısından önemli bir yere sahiptir. 3'ncü Harem-i Şerif denen Mescid-i Aksa'nın olduğu yer, Mekke ve Medine gibi Kutsal bir yere sahiptir. Diyarbakır da Kudüs'ün kardeşidir. Ecdatlarımızdan bize yadigâr olan çok eserler var. Bunlar İslam eserleri ve dünya kültür mirasıdır, Müslümanların bunlara sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Serginin amacı, Kudüs'teki kültür varlıklarının buradaki insanlara tanıtmak olduğunu belirten Evsen, "İnsanlar bu güzellikleri görsünler. Bu eserler, bu değerler tüm dünya Müslümanlarınındır, hepimizindir. Maalesef, buradaki eserlere gerekli ilgi gösterilmedi. Kudüs'teki İslam'la problemli insanların yaklaşım tarzlarından kaynaklanıyor. Bu din faşizmidir. Yahudilerin Kudüs'teki tavırları din faşizmidir. Bu yerler tüm dinlerde dokunulmazlığa sahip mabetlerdir" şeklinde konuştu.

Evsen son olarak, "Camiler Allah'ın evleridir, biz de Allah'ın kullarıyız, Müslümanız. Amacımız bu eserleri tanıtmak ve oradaki insanlara sahip çıkmaktır. 50 fotoğraftan oluşan sergimiz pazar gününe kadar ziyaretçilere açıktır. Tüm vatandaşlarımızı bu sergiye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sergiyi dolaşan Şahbettin Aykut da "Diyarbakır'ın kültürü adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnsanların duyarlılığının arttırılması noktasında önemli bir çalışmadır." diye konuştu.

Evsen serginin ardından basın mensuplarına Sur ilçesini tanıttı. (M. Sıddık Bilge - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir