• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Gaziantep'te kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen “2. Gaziantep Kitap Fuarı” törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz ile davetliler katıldı.

Yoğun bir ilgi gören fuarın açışında konuşan Vali Yerlikaya, Gaziantep’te 2’inci Kitap Fuarını açmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, geçen yıl 97 bin kitapseveri ağırlayan fuarın bu yıl 500 bin ziyaretçi sayısını hedeflediğini söyledi.

Öğretmenlerden öğrencilerinin ellerinden tutarak fuara getirmelerini de isteyen Vali Yerlikaya, fuara katkılarından dolayı TÜYAP, Büyükşehir Belediyesi ve GAÜN'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kitabın dünyaya açılan bir pencere olduğunu ve kitabın bir dost, arkadaş olduğunu vurguladı.

“Kitap dosttur, arkadaştır” diyen Şahin, “Kitap uzağı yakın eder ve bilginin, hikmetin, irfanın bize yol göstericisidir. Gaziantep'i bir kültür sanat başkenti yapmak istiyoruz. O yüzden de kentimizde sürekli kültür, sanat konuşulsun istiyoruz. Hayat boyu öğrenin kendisini yetiştiren 2 milyon kardeşimiz olsun istiyoruz.”dedi.

Yayınevleri ve yazarların bir hafta Gaziantep'te olacağını, kentin bu süreç boyunca kitabı, kültürü, sanatı ve edebiyatı konuşacağına vurgu yapan Şahin, "Oku, Allah'ın bize ilk talimatı. O yüzden tüm şehir okusun istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, fuarın ilk gün yoğun ilgi gördüğünü, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısının bu yıl daha yüksek olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Fatma Şahin ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek, fuardaki stantları gezdi.

14 Mayıs'a kadar sürecek fuarda pek çok yazar ve şair okuyucuyla buluşacak. Fuarda aynı zamanda, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep ve yemek kültürü üzerine de etkinlikler düzenlenecek.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 9-14 Mayıs tarihleri arasında 10.00-20.00, son gün ise 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir