• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu kitap okuma yarışması ödül ve sertifika töreni gerçekleşti.

6 bin 724 öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek kısa bir konuşma yaptı.

Aslan, “Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 81 ilde tertiplenen  ‘Milli Birlik ve Kahramanlık’ konulu kitap okuma yarışması şartnamesinde belirtilen hususlar göz önüne alınarak Müdürlüğümüzce oluşturulan Komisyon tarafından okunmak üzere 2 kitap belirlenmiştir. Komisyon tarafından belirlenen Yaban (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) ve Esir Şehrin İnsanları (Kemal Tahir)  adlı kitaplar 17 İlçede bulunan liselerimizde öğrenim gören öğrenciler tarafından okunarak ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılan yarışmalar sonucu belirlenen 17 ilçe birincileri müdürlüğümüz ortaöğretim şubesi tarafından 14 Nisan 2017 tarihinde yapılan sınav sonucunda komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler tespit edilmiştir. Ben kitap okuyarak dereceye girmiş olan öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamları boyunca da bol bol kitap okuyarak vatanımıza, milletimize ve anne-babalarına hayırlı birer nesil olmalarını diliyorum.” dedi.

Yarışma sonunda Çüngüş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Günay birinci, Lice Anadolu Lisesi Öğrencisi Zilan Ergün 2’nci, Kayapınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Büşra Çiçek ise 3’ncü seçildi. Birinciye tam altın, 2’nciye yarım altın, 3’ncüye ise çeyrek altın hediye edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir