• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
"Beraat Gecesi ümmet için çok dua edelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Ramazan ayının yaklaştığının bir habercisi olan Beraat Gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kandil gecelerinin Ramazan ayına hazırlık yapılmasını hatırlattığını belirten Açık, Allah'ın son peygamberi olan Hz Muhammed'in bu geceyi ibadet ile gündüzünü ise oruçlu geçirmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Bu gecenin bir muhasebe fırsatı oluşturduğunu ifade eden Açık, “Bu gecede ihmal ettiğimiz ruhumuzu besleme hususunda bir nevi uyanma, bir kalkış, bir diriliş, bir sabah olarak görebilmeliyiz. Kendimizi değerlendirme, muhasebeye çekmeliyiz. Biz de elimizi,  zihnimizi,  gönlümüzü açarak ‘Ya Rabbi! beni affet, bundan sonra bana vereceğin ömürde hayırlı ve mübarek eyle,  bu Ramazan`ı daha iyi geçirebilmem için bana fırsat ver` diyerek dualar etmeliyiz.” dedi.

Son zamanlarda İslam dünyasının çok acılar yaşadığını bundan dolayı da ümmete dua edilmesi gerektiğini ifade eden Açık, “Son zamanlarda İslam dünyası çok acılar çekiyor, işte en yakın zamanda Filistin`de bir genç kızımız şehit oldu. Bu gece çok dua edelim. Hep kendimize değil, yani ümmete dua edersek zaten ümmetin içinde bizde olduğumuz için bizde istifade ederiz. Ama ümmet için çok dua edelim, ümmet için elimizden gelen gayreti yapalım. Rabbimizden özür dileyelim. Bu gece, hep beraber ‘Ya Rabbi! sana gerçek manada kul olamadık, başka güçlere boyun eğdik, başkalarından yardım istedik, senden özür diliyoruz. Ya Rabbi! bizi affet, bizi başkalarına boyun eğdirtme` şeklinde dua ederek beraat alalım.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yetmiş, Hüseyin Sayhar - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir