• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
İŞKUR kurasında ismi çıkmasına rağmen işe alınmadı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Kozluk ilçesinde ikamet eden evli ve 4 çocuk babası Abdulmecit Ayhan, İŞKUR'un açıklanan kuralarında isminin yer aldığını ancak sonuçlardan sonra herhangi bir neden belirtilmeden işinin iptal edildiğini iddia etti.

İşe alınmamasına hiçbir anlam veremediğini belirten Ayhan, duruma tepki gösterdi.

İŞKUR kurasında isminin çıktığını söyleyen Ayhan, kayıt yapmak üzere gittiği Kozluk’un Bekirhan ilçesinde işe alımının iptal edilmiş olduğunu öğrendiğini belirtti.

Ayhan, "Yetkili mercilere dilekçe verdiğim halde benim İŞKUR’UM yine de iptal edildi. 2-3 defa dilekçe vermeme rağmen yetkililerden bir haber gelmedi. İş-Kur’umun neden ve hangi gerekçeyle iptal edildiğini öğrenmek istiyorum. Gerekçesini yazıyla göndereceklerini söylediler ama hiçbir gerekçe gelmedi.” dedi.

“Hangi gerekçeyle işten çıkarıldığım bana söylenmedi”

Gerekli mercilere başvurduğunu ve işten atılma gerekçesinin ne olduğunu öğrenmek istediğini söyleyen Ayhan, "Kozluk’un Geçitaltı köyünde bir dönem geçici olarak fahri imamlık yapmıştım. O yüzden müftülük beni çağırdı ve 2 tane müfettiş gelmişti. Benim İstanbul’da FETÖ’nün inşaatında çalıştığımı söylediler. Ama ben kendi ailemin geçimi için oraya çalışmaya gitmiştim. Müfettişlere onlarla hiçbir alaka ve ilişkimin olmadığını söyledim. Tüm bunlar yazıya geçirildi ve ben de imza attım. İşten atılmam için hiçbir gerekçe görmüyorum, bilmiyorum. Hangi gerekçeyle olduğu da bana söylenmedi.” ifadelerini kullandı.

Mağdur olduğunu ve yetkililerin mağduriyetini görmelerini isteyen Ayhan, işsiz olduğunu ve FETÖ’yle ilişkilendirilerek işine son verilmiş olabileceğini de belirtti.

“Kurumlarda çalışması sakıncalı kişiler çıkarılıyor”

Konuyla ilgili İLKHA'nın görüştüğü İŞKUR Batman İl Başkanı Besim Eviz ise iptallerin OHAL gereği yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "İşe alınmaması OHAL kanunları gereğidir. Çıkarılma sebebi gizli olduğu için bize de söylemiyorlar. ‘Kamu kurumlarında çalışmaları sakıncalıdır’ diye emniyet işte çalışmamaları gerektiğini belirtiyor ve bu yüzden 30-40 kişiye yakını bu şekilde işten çıkarıldı. Bizler işe gireceklerin listesini emniyete gönderiyoruz. Emniyet de çalıştırılması sakıncalı olan kişilerin isim listesini bize gönderiyor ve biz de bu kişileri çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu yapılan OHAL kanunları gereğidir." (M. Fatih Akgül, Muhammed Said Aksoy- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir