• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Tiyatroyla çocuklara doğa sevgisi aşılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Bitlis ve ilçelerinde 2 gün sürecek tiyatro etkinliği ile ilkokul öğrencilerine yönelik doğayı koruma ve milli parklar konusunda eğitimler veriliyor.

Bitlis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 2 seans halinde sahnelenen tiyatro oyunu ile çocuklara doğa sevgisi ve doğayı koruma eğitimi verildi.

Programa katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar 14’üncü Bölge Müdürü Osman Şentürk, amaçlarının çocuklara doğa sevgisini aşılayarak, onlarda bir bilinç yaratmak olduğunu söyledi.

Şentürk, “Bu etkinlikle çocuklarımıza biyokaçakçılık, doğanın korunması, yaban hayatının korunması, ormanların korunmaları konularında tiyatro ekibimizle birlikte bilgiler vermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu tür etkinliklerimiz devam etmektedir. Bu etkinlik sayesinde çocuklarımıza çevre sevgisini aşılıyoruz. Buraya kadar gelen bütün çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şentürk, düzenleyecekleri etkinliklerin Tatvan, Adilcevaz, Hizan ve Ahlat ilçelerinde de 2 gün süreyle devam edeceğini belirtti. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir