• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Batman'ın ilçelerinde emeklilere konut müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da emekliler için yapılan bin 472 adet TOKİ konutunun ardından Emekliler Derneği Batman Şube Başkanlığı, bu kez ilçelerdeki emeklilere yönelik konut yapılması için çalışma başlattı.

Toplu Konut Projesi kapsamında Kozluk, Sason, Gercüş ve Beşiri ilçesinde de konut yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, amaçlarının bir türlü ev sahibi olamayan emeklileri ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Ekmen, Batman'da yaklaşık 12 bin civarında üyelerinin olduğunu vurgulayarak, bütün emeklilerin sorun ve sıkıntılarına yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye'de ilk defa Batman'da emekliler için TOKİ konutu yaptıklarını ve bu sayede emeklilerin ev sahibi olduğunu dile getiren Ekmen, "Daha önce Türkiye'de olmayan projeyi Batman'da yaptık. Batman'da yaptığımız bin 472 konutun ardından şimdi de Kozluk, Sason, Gercüş ve Beşiri ilçesinde de bu konutların yapılması için girişimlerde bulunduk. Biz ilçelerimizde de olan emeklilerimizin ev sahibi olmasını istiyoruz. Bu projelerimizin ilçelerde de hayata geçirilmesi için ilçe kaymakamlarıyla görüştük, görüşmeye devam ediyoruz." dedi.

Emekliler Derneğinin 108 şubesinin Batman'ın projesini örnek alarak kendi il ve ilçelerinde konut yapılması için TOKİ'ye müracaatta bulunduklarına değinen Ekmen, "Proje kapsamında Türkiye geneli emekli olup da evi olmayanlara bir öncelik tanınmak suretiyle tüm emeklilere ev yapılacaktır. Toplu Konut Projesi'nin Batman'da uygulanması Türkiye genelinde de bir proje halini aldı ve Sosyal Konut Projesi adı altında emekli ve yoksul kesime ev yapma projesi hayata geçirildi. Bundan sonra bu kesimler projeyle ev sahibi olabilecek." şeklinde konuştu.

Kuyubaşı TOKİ civarında 2 bin kişiye yönelik yeni konut yapılacağını sözlerine ekleyen Ekmen, "Yeni yaptığımız konutların yakınında 220 dönüm arsa tahsisi yapıldı. Konut yapımı proje aşamasındadır ve 2 bin kişiye daha konut yapılacak. Bundan sonra yapılacak konutlardaki tercihimiz dikey değil, yatay olmasıdır. Bizim için konutların yatay olmasında fayda vardır. Evler yatay olduğunda evler daha müreffeh olur. Görüntü kirliliği olmayacak. Yatay evler daha verimli olur." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir