• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Erdoğan`ın Kudüs sözlerine işgal rejiminden cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de işgal ettiği topraklarda terör estiren katil rejim israil, Müslümanlara ve Hıristiyanlara yönelik ibadet özgürlüğünü koruduklarını iddia etti ve Türkiye'yi de insan haklarını ihlal etmekle suçladı.

İşgal rejimi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kendi ülkelerinde insan haklarını sistematik bir şekilde ihlal edenler bölgedeki tek gerçek demokrasiye vaaz vermemelidir. İsrail, Yahudilere, Müslümanlara ve Hıristiyanlara yönelik toplam ibadet özgürlüğünü sürekli olarak koruyor ve buna karşı başlatılan asılsız iftiralara rağmen bunu yapmaya devam edecektir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan bölgedeki istikrar sağlanamaz. Batı Şeria'nın dört bir yanını saran Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren anlayış devam edebilir mi? Sahilde top oynarken İsrail bombalarıyla parçalanan çocuk bedenlerinin hesaplarının sorulacağını çok iyi biliyoruz. Kudüs'te ezan yasağının gündeme gelmesi utanç verici. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Meselenin takipçisi olacağız. İnancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz? Dönem safları sıklaştırma zamanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir