• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Aziz Sancar`dan uyarı! Amerika`ya gelmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nobel Kimya Ödülü`nü 2015 yılında alan Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Amerika`nın Sesi Radyosu`na konuştu.

Mardin'in Savur ilçesinden Amerika`ya ve oradan da Nobel ödülüne uzanan yaşam öyküsünü anlatan Sancar, şu anda kanser tedavisinde kullanılan ilaçlardan birinin etkisini artırmak konusunda çalıştıklarını da söyleyerek şu öneri ve uyarıda bulundu:

“Kanseri engellemek için vejetaryen yiyeceklerle besleniyorum. Günde 5-10 kilometre yürümeye çalışıyorum. Uykuyla aram iyi değil. Kanser hastalarına ‘Amerika`ya gelmeyin` diyorum. Yapılan tedaviler standarttır. Amerika, Avrupa ve dünyanın her yerinde aynı tedavi tatbik ediliyor. Tedavide temel destek aile desteğidir, buraya geldiklerinde aile desteğinden yoksun kalıyorlar.”

‘REÇETEMİ MUSKA DİYE BAŞLARINA KOYARLARDI`

İstanbul`da tıp eğitimini bitirdikten sonra Savur`a bağlı Sürgücü Köyü`ndeki sağlık ocağında görev yapmaya başladığını anlatan Prof. Dr. Aziz Sancar şunları anlattı:

“Beni o kadar severlerdi ki onları muayene ettikten sonra reçete doldururdum, reçetemi başlarına muska diye koyarlardı. O zamanları özlüyorum, bana sorarsanız hayatımın en güzel dönemi Sürgücü Beldesi`nde doktorluk yaptığım dönemlerdi. Damda yatardık, Suriye`nin uzaktan iki şehrinin ışıklarını seyrederdik. Sabah ezan sesi ile uyanırdık.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir