• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
"Bir çocuklarının tedavisi için geldiler 3 çocuklarını kaybettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri`nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Samanlı köyü Hacıbey Çayı'ndan Türkiye`ye geçmeye çalışan Suriyeli Azad-Nura çiftinin 3 çocuğu ile bir de akrabaları olan bir çocuk suda boğuldu.

Kızlarının göz tedavisi için Türkiye'ye gelmeye çalışan Suriyeli Azad Süleyman ile Nura Yusuf çiftinin 3 çocuğu; Agit (12), Rojda (11) ve Arsin (3) ile akrabaları olan Elend Abdurrahman (14) Hacıbey Çayı'nda suya kapılarak boğuldu.

Dün sudan çıkarılan 3 kardeşin cesedi, Suriye'nin Dirbesîye şehrine defnedilmek için Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, suya kapıldıktan sonra kaybolan Elend Abdurrahman adlı çocuk da bugün bulundu.

Askerin müdahalesiyle geri dönen ailenin çocukları suya kapıldı!

Yaşanan olayla ilgili konuşan çocukların ailesi ise Hacıbey Çayı'nı geçtikten sonra askerin kendilerine müdahale ettiğini ve geri dönmelerini istediğini, tekrar dereyi geçerken çocukların suya kapılıp boğulduğunu söylediler.

Olay anını morgun önünde ağıtlar yakarak anlatan acılı anne Nura Yusuf, çocukları karşıya geçirdikten sonra sınırdaki askerlerin geri dönmeleri için kendilerini zorladıklarını, çaresizce suyu geçerken çocukların suya kapıldığını, hatta bir çocuğu askerin suya ittiğini söyledi.

"Asker sınırı geçmelerine izin vermemiş"

Hayatını kaybeden çocukların yakın akrabası olan Abdulaziz Bıro ise şöyle konuştu: "Çocuklar Türkiye tarafına geçtikten sonra askerler geri dönün demişler. Geçmelerine izin vermemişler. Ya geri dönersiniz ya da sizi öldürürüz demişler. Bunlar da korkudan geri dönmüşler. Baba bakıyor ki bir çocuk suya kapılıp gidiyor, iki çocuğunu bir tarafa bırakıyor diğerini almaya gidiyor. Geri dönene kadar diğer ikisi de suya kapılıyor. Kızı elinde olduğu halde su onu sürüklüyor, sırtı taşa çarpıyor. Sırtı taşa çarpınca kızı da elinden düşüyor. Diyor ki; 'ben kendimi görmedim kızım elimden kaydı. Etrafıma bakındım ama kızımı göremedim. Kenara tutundum kendimi diğerlerine yetiştirdim, ancak birini çıkarabildim.' "

"Bir çocuğunun tedavisi için geldiler 3 çocuk verdiler"

Ailenin küçük kızlarını Türkiye'ye tedavi için getirmeye çalıştığını, tedaviden sonra geri döneceklerini bu nedenle tekrar suya salınmalarının yanlış olduğunu belirten Bıro, "Türkiye`ye geçme sebepleri kızlarının göz tedavisi içindi. Bir çocuğunun tedavisi için geldiler, 3 çocuk verdiler. Ne yapalım kaderimiz böyle." dedi.

Yaşanan acı olaydan sonra çocukların ailesi ve akrabaları morg önünde sinir krizleri geçirirken, cenazeler daha sonra Suriye'nin Dirbesîye şehrine götürülerek defnedildi.

Olayla ilgili Şemdinli Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (Mehmet Aslan - İLKHA)




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir