• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Açığa alınan 5 hakim ve savcı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde,  FETÖ/PDY'ye mensup olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik soruşturma  çerçevesinde, meslekten ihraç edilen 6 savcı, 16 hakim ve 1 idari hakim gözaltına  alındı.  Bu kişilerden 16'sı, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından  "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi  İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Nöbetçi hakimlik, bu şüphelilerden 5'inin, "silahlı terör örgütü  üyeliği" suçundan tutuklanmasına hükmederken, 11 şüpheliyi haklarında yurt dışına  çıkış yasağı uygulayarak serbest bıraktı.

7 şüpheliyle ilgili işlemlerin ise  sürdüğü öğrenildi.  Bu arada tutuklanan şüpheliler arasında bulunan Anadolu Sulh Ceza  Hakimi M.Ö'nün, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu 3. Ağır Ceza  Mahkemesi Başkanı H.A ile avukat S.B'yi tutuklayan hakim olduğu öğrenildi. Söz konusu hakimin, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediği ve  bu kapsamda bazı anlatımlarda bulunduğu kaydedildi.

Fetullahçı Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında,  haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerin, HSYK'nın 107 hakim ve savcı ile  ilgili aldığı ihraç kararından sonra yakalanması için İstanbul, Edirne,  Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya'da çalışma başlatılmıştı.  Gözaltına alınanlar arasında Anadolu Sulh Ceza Hakimi M.Ö. ve Bilecik  Sulh Ceza Hakimi K.B, sorgu yaparken yakalanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir