• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
HÜDA PAR heyeti kaza yerinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle, dün Petrolkent Mahallesi'nde işçileri taşıyan bir midibüsün İluh Deresi`ne düşmesi sonucu 15 kişinin yaralandığı bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu.

Kazanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan şahin, burada basına yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, ölümlü olaylara fırsat verilmeden, bir an önce İluh Deresi`nin ıslah edilmesi gerektiğini belirtti.

İluh Deresi`nin Batman`ın kanayan bir yarası haline geldiğini ifade eden Şahin, “İluh Deresi şehrimize hem görüntü hem de kötü kokusuyla rahatsızlık veriyor. Oluşturduğu tehlike itibariyle de sürekli Batman halkının gündeminde olan bir ve giderilmesi gereken sıkıntılardan bir tanesidir. Belediye seçimlerine giren her parti ve kişi İluh Deresiyle ilgili mutlaka bir projesinin olduğunu söylemiş, ancak çoğu kez bu vaatler unutulmuştur. Son zamanlarda bu derenin ıslahıyla ilgili bir ödeneğin geldiği, buna dönük projelerin olduğu söyleniyor fakat yıllardır bu derenin ıslahı meselesi gündemimizden maalesef düşmemektedir.” dedi.

“Tek tesellimiz insanlarımızın ölmemesidir”

İluh Deresinin büyük tehlike arz ettiğine dikkat çeken Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha dün bir fabrikanın işçilerini taşıyan midibüs, 4 metre derinliğindeki dereye uçtu ve 15 yaralımız var. Allah`tan bir ölüm vakası yaşanmadı. Yaralılarımıza Allah`tan şifa diliyoruz. Zaten tek tesellimiz de insanlarımızın ölmemiş olmasıdır. Fakat bu tehlike böyle devam ederse yarın daha büyük kazaların yaşanmayacağını kimse garanti edemez. Derenin ıslahı için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalıdır.

“İlla insanlarımız öldükten sonra mı projeler gerçekleştirilecek?”

Derenin en kısa sürede ıslah edilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, “Neden şehrimize, insanlarımıza değer vermiyoruz? Çocukluğumdan beri bu derenin ıslahı için ödeneklerin geldiği söyleniyor fakat hâlâ bu dere bu şekilde tehlike arz etmekte, pis kokular yaymakta ve çirkin görüntü oluşturmaktadır. Derenin etrafının mesire alanı haline dönüştürülmesi gerekir. Yerel seçimlerde dereyle ilgili HÜDA PAR olarak bizim böyle bir projemiz vardı.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir