• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
`İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı`na yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” kapsamında bu yıl 31`incisi düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı” 4-7 Mayıs tarihleri arasında ilk kez Gaziantep`te gerçekleştirilen fuar sona erdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen, birçok alandan akademisyenlerin, uzmanların, ulusal ve uluslararası kuruluşların, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve dün itibariyle sona eren fuarın yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Akort Fuarcılık Satış Koordinatörü Elvan Aygün, bu yıl “3. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinliklerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Gaziantep`te düzenlediğini ve 3 gün süren fuarın yoğun ilgi gördüğünü ve beklentilerinin üzerinde bir ziyaretçi akını olduğunu söyledi.

Aygün, “Beklediğimizin üzerinde bir ziyaretçi akını oldu. Fuarın ilk günü yaklaşık bin 700`ün üzerinde bir katılım gerçekleşti. 4 Mayıs`ta başlayan ve 7 Mayıs`ta son bulan fuarımıza 2 bin üzerinde ziyaretçi katıldı. Fuarı düzenlememizdeki amaç iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek katılımcılar arasında bilgi, uygulama ve deneyim paylaşımı, tüm ilgili taraflar arasında ilişkileri güçlendirerek işbirliğine dayalı bağlantılar ve ittifaklar oluşturmak.”dedi.

Fuarda, iş güvenliği malzemeleri, iş elbiseleri, yol ve trafik güvenliği, kişisel koruyucular, ölçümleme teknolojileri ve detektörleri, yükleme-boşaltma-kaldırma-stoklama ekipmanları, çevresel hijyen ve sınai temizlik malzemeleri üreten ve pazarlayan sektör, yangın güvenliği ilgili 42 ulusal ve uluslararası firmaların yer aldığını anımsatan Aygün, şöyle konuştu:

“Hemen uygulamaya geçirilebilecek bilgi, strateji ve pratik fikirlerin geliştirilebilmesi, dünyadaki son teknolojileri takip etme fırsatı, iş kazaları, meslek hastalıkları ve alınacak önlemler hakkında da bilgi almak, çalışanların refah ve iş verimliliğini artıracak güvenli çalışma ortamı yaratmak gibi kazanımlar edinmesini sağlamak. Bu konuda bize yardımcı olan ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”

Fuarın kendileri açısından olumlu geçtiğini dile getiren Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Metehan Atay ise, “Bu yıl 31`incisi düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'na okulumuzla birlikte geldik. Fuarın açıldığı günden bugüne birçok sempozyum ve birçok panellere de katıldık. Bu konuda gerek derste aldığımız teorik eğitimleri burada uzmanlar eşliğinde edindiğimiz bilgilerle de birleştirdik. Fuar alanını gezme şansımız oldu. Fuar alanında kitaplarda gördüğümüz birçok iş sağlığı ile alakalı ekipmanları ve benzeri aletleri deneme ve görme şansımız oldu. Bunun gelecekte iş sağlığı ve güvenliğiyle alakalı uzmanlık almak isteyen ya da bilgi edinmek isteyen kişiler için çok yararlı olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Atay, “Ben de gelecekte bir iş sağlığı uzmanı olmayı hedefliyorum. Bunun için hem ön bilgi niteliğinde elimizdeki tüm imkanları kullanabilmek ve burada bilgi edinebilmek amacıyla getiren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya gelen tüm öğrencilerin bilgi sahibi olarak geri döneceklerine inanıyorum. Böylesine anlamlı bir fuarın Gaziantep`te düzenlenmesi bizler için büyük bir şans oldu.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir