• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
İSLAM`DA TATİL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HİCRAN DURSUN / DOĞRUHABER

Yaza mevsimine giriyoruz. Tatil de yaklaştı. Dinlenip güzel bir tatil geçirmekte insanı ihtiyaçlardandır.

Bir Müslüman'ın da tatili nasıl geçireceği konusunda dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle tatil yapınca hiç bir şekilde zamanını boşa harcamamalıdır. İslam boş zaman kabul etmez. Ama istirahati de ret etmez. Yani çalışmayı tamamı ile bırakıp tatil diye boş boş gezinmemeliyiz. Gereksiz lüksten kaçınmalı paramızı tutumlu harcamalıyız. Bütçemize uygun yerlerde tatil yapmalıyız. Efendimiz`in de sürekli üzerinde durduğu konu olan israftan her zaman kaçınmalıyız. Günümüzde çokça yaygın olan, hatta Müslümanların üzerinde bile bir hastalık hâline gelen gösterişten kaçınmalı ve ret etmeliyiz. İmanımıza zarar verecek açık seçik yerleri kesinlikle tercih etmemeliyiz. Tatilimizi evde geçirmek istemiyorsak muhafazakâr olan tatil yerlerini tercih etmeliyiz.

Kur`an ı Kerim' de de insan için en iyi istirahat yerinin evi olduğu tavsiye edilmiştir (Nahl 16). Başka bir ayette ise, gecenin dinlenme gündüzün de çalışma zamanı olduğu beyan edilmiştir.(Furkan 25)

Yasak oyun ve eğlencelere kesinlikle katılmamalıyız. Bunların yerine Efendimiz tarafından tavsiye edilen hem de sünnet olan etkinlikler ile uğraşılması uygundur. Bunlar da ata binmek, yüzmek, koşu, güreş gibi spor dalları uygundur. Tabii bunları da İslami çerçevenin dışına çıkmamak suretiyle yapmalıyız.

Tatilinizi en iyi şekilde geçirmek dileğiyle...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir