• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Hamurkesen köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Hamurkesen köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platform üye ve gönüllüleri günler öncesinden yaptıkları hazırlık çalışmaları kapsamında köy halkına siyer kitabı dağıtarak, kendilerini mevlit etkinliğine davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu köy meydanı tevhit bayrakları, flamalar ve üzerinde Hz. Peygamber için yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı ve kadınlar salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana geldiler.

Sunuculuğunu Celal Kılıç'ın yaptığı etkinlik köy imamı Mehmet Emin Doğan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Mehmet Emin Tekbalık'ın Arapça ve Türkçe okuduğu şiirin ardından günün anlam ve önemine binaen İlahiyatçı Yazar Mehmet Ali Aysu bir konuşma yaptı.

Hakkın 4 çeşit olduğunu söyleyen Aysu, "Hak denirken aklıma dört çeşit hak geliyor. Birincisi Allah hakkı, ikincisi Peygamber hakkı, üçüncüsü Kur'an hakkı ve dördüncüsü ise insanın insan üzerindeki hakkıdır." dedi.

Hz. Peygamber'in, verdiği sözü ne pahasına olursa olsun yerine getirdiğini belirten Aysu, bu konuda yaşanan bir olayı şöyle anlattı: "Allah Resulü henüz 25 yaşlarındayken Abdullah bin Ğamse adında biriyle ticaret yapıyor ve ona borçlu kalıyor. Parasını vermek için onunla buluşmak amacıyla anlaşıyor. O belirlenen gün geldiğinde Peygamber Efendimiz oraya gidiyor ancak Abdullah gelmemiş. Peygamber Efendimiz diğer gün tekrar o saatte gidiyor, Abdullah'ın gelmediğini görüyor. Üçüncü gün tekrar gidip bekliyor. Abdullah'ın aklına gelince 'Bir gidip bakayım, Muhammed orada mı?' diye sözlendiği yere gidiyor. Hz. Muhammed'i orada görünce 'Kusura bakma, unutmuştum.' diyor. Peygamber Efendimiz ise 'Ey Abdullah! Keşke bana eziyet etmeseydin.' diyor."

"İşte, Peygamber Efendimiz öyle dürüst ve emin bir peygamberdi. İnsanların hakkına riayet eden bir Müslüman'dı." diyen Aysu, "Ama ne yazık ki biz ümmeti olarak onu unuttuk. Onu hayatımızdan, çocuklarımızın aklından çıkardık. Bugün Resulullahın hak ve emin sıfatı hayatımızdan uzaklaştı." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed'in herkese adaletle davrandığını ve kul hakkından korktuğunu dile getiren Aysu, "Ey Müslümanlar! Biz neyimize güvenerek kul hakkı yiyoruz? O Peygamber bizim için bir örnek değil midir? O Peygamber hak ve adalet peygamberi, bize gönderilmiş bir numune değil midir? Allah rızası için insanların haklarına, hak ve adalete dikkat edelim." dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, köy imamı Fevzettin Akgün'ün yaptığı dua ile son buldu. (Hüseyin Yetmiş-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir