• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Yurt dışından gelen katılımcılar Kutlu Doğum etkinliğini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından Yenikapı Meydanı'nda gerçekleşen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine Mısır, Suriye ve Lübnan'dan katılan, siyasetçi ve âlimler, etkinliği İLKHA'ya değerlendirdi.

"Tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyorum"

Kutlu Doğum etkinliğinin Peygamber efendimiz (sav)'in sevgisinin kökleşmesi için şart olduğunu ifade eden Suriyeli Kurra Hafız Şeyh Zeki Aseli, "Böyle karabalık toplayıp, bu güzel program yaptığı için Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Burada halkın dinine olan bağlılığı çok güzel. Bu gibi etkinler, Peygamber efendimiz (sav)'in sevgisinin kökleşmesi için şarttır. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ederek, tüm dünyaya yayılmasını diliyorum." dedi.

Cemaat-i İslamiye'nin Bina ve Telmiye Partisi üyesi Eşraf Tevfik ise  "Hak ve adalet Peygamberi' teması çerçevesinde gerçekleştirilen bu programa bizler de iştirak ettik. Bizler bugün peygamberin varisleri olarak, hak ve adaleti yaymak için buradayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Ümmet tüm farklılıklarıyla birlikte bugünlere gelmeyi başarmıştır"

Bu gün, Hz. Peygamber'in hak ve adalet rehberliğine daha çok muhtaç olunduğunu aktaran Lübnan'da Diyalog Merkezi Genel Başkanı Şeyh Muhammed Hudeyr, "Buraya güzel bir duygu ile geldik. Bu ümmet tüm farklılıklarıyla birlikte bugünlere gelmeyi başarmıştır. Bugün Peygamber efendimizin, hak ve adalet rehberi olan o sıfatına, daha çok muhtaç olduğumuzun bir göstergesidir. Bizler ümmet olarak Peygamberin etrafında toplanabiliriz. Bugün bu kadar insanın burada toplanması, peygamber efendimizin tüm sıfatlarının kendi üzerinde barındırdığının bir göstergesidir. İnşallah ümmet de peygamberimizin etrafında birleşecektir." şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç/ Zeki Aras-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir