• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Cebbar Yaver: Bizimle beraber olacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ABD, İngiltere ve Almanya'nın savunma bakanlıklarının ortak heyeti, Peşmerge Bakanlığı ile ilgili bir öneri projesi hazırladı. Söz konusu projenin Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.

Rûdaw'ın canlı yayınına katılan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cebbar Yaver, proje kapsamında Peşmerge Güçleri'nin 70' ve 80'inci birliklerinin birleştirileceğini belirtti.

Projenin, Peşmerge Bakanlığı ve Peşmerge Güçleri içinde genel olarak bir reform projesi olduğunu dile getiren Yaver, “Söz konusu proje, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin attığı reform adımları kapsamında Peşmerge Bakanlığı'nın talebi üzerine hazırlandı. Peşmerge Güçleri, modern ve profesyonel askeri bir güç olarak yeniden düzenlenecek” dedi.

Projede, ortak heyette yer alan ülkelerin askeri danışmanlarının görüşlerinin esas alındığını ifade eden Yaver, “Proje, ilgili kurumların çalışmasından sonra Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Daha sonra Başkomutan olarak Başkan Mesud Barzani'nin onayına sunulacak” ifadelerin kullandı.

Projenin uzun bir programa dayalı olduğuna dikkat çeken Cebbar Yaver, şunları söyledi:

“Amerika, Almanya ve İngiltere 5 - 10 yıl sürmesi beklenen projenin uygulama süresince bizimle beraber olacak. Bu konuda söz verdiler. Proje kapsamında Bakanlıkta ‘Reform Müdürlüğü` oluşturulacak. Bu kurum, Peşmerge Bakanlığı ve söz konusu ülkelerin temsilcileri tarafından denetlenecek. Temel hatlardan biri de Peşmerge Güçleri'nin profesyonel bir güç olarak yeniden düzenlenmesidir.” 

Kaynak: Rudaw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir