• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
"İnsanlık hiç bu kadar adalete muhtaç olmamıştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Yenikapı Miting Alanı'nda yapılan etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, insanlığın adalete muhtaç olduğunu vurguladı.

Birkaç yıl öncesine kadar bu etkinliklerin kapalı salonlarda yapıldığını hatırlatan Yapıcıoğlu, Peygamber sevdasının artık Türkiye'nin dört bir yanına dalga dalga yayıldığını ifade etti.

Yapıcıoğlu, "Bu etkinlikler daha sonra stadyumlara taşındı. Şimdi şehirlerin miting meydanlarına taşındı ve bu meydanlar doldu taştı. Konuşmacıların da hitaplarında vurguladıkları gibi, gerçekten bu ümmeti bir araya getirecek, bu milleti bir araya toplayacak şey Muhammedi sevdadır, Peygamber sevgisidir. Onun ümmeti onun sevdası etrafında toplandı." dedi.

Seçilen temanın çok isabetli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Allah razı olsun Peygamber Sevdalıları Platformundan. Çok isabetli, iyi bir tema seçmişler. Mehmet Göktaş Hoca'nın konuşmasında değindiği gibi, insanlık adalete hiç bu kadar muhtaç olmamıştı. Bu kadar susamamıştı. Resulullahın bir hadisi şerifinde söylediği gibi, nübüvvetten sonra hilafet-i nübüvvet yani peygamberlerin halifeleri dönemi gelecek. Ondan sonra saltanat dönemi, sonra krallıklar dönemi, sonra bir daha hilafet-i nübüvvet dönemi gelecektir. Bunu beş devre şeklinde açıklamıştı. Bu şunu gösteriyor. Zulmün en koyulaştığı, en fazla arttığı dönemde, insanların adaleti en fazla aradığı bir dönemde inşallah çok hızlı bir şekilde adalet geri gelecektir."

Dileğini ve Peygamber sevdalısı halktan isteğini dile getiren Yapıcıoğlu, "Dileğim ve isteğim Peygamber Sevdalısı halkımızın bu muhabbeti, bu heyecanı hep diri tutmalarıdır. Israrla devam edersek inşallah bu muhabbet bizim sorunlarımıza ve dertlerimize çare olacaktır." şeklinde konuştu. (Zeki Aras/Mustafa Bikeç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir