• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
İstanbul Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İstanbul Yeni Kapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliğine katılan 7'den 70'e birçok kişi, bugünü dört gözle beklediğini belirterek, Hz. Peygamber'in sevgisinin kendilerini bu alana getirdiğini söyledi.

Kutlu Doğuma katılan 70 yaşındaki Ahmet Kırıcı, "Hz Muhammed'in (sav) hayranıyım. Bugün burada Peygamberimizin aşkını görüyorum. Peygamber aleyhi selamın yolunu izliyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.  Farklı şehirlerde de yapılıyor bu etkinlikler, inşallah yurdun her tarafında, her köyünde bunun gibi etkinlikler yapılır." ifadelerini kullandı.

Aslen Amasyalı olduğunu söyleyen Muharrem Tez, "Peygamberimizin ümmeti olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burası çok güzel. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem Taşdemir ise, "Bugün çok güzel bir gün. Allah Peygamberinin sevgisini yüreğimizden çıkartmasın, yolundan ayırmasın. Allah, tüm Müslümanları yaşanan zilletten kurtarsın, izzet ve şerefe nail etsin." dedi.

7 yaşındaki Muhammed Taşdemir ise, programa Hz Muhammed'i çok sevdiği için katıldığını söyledi. 13 yaşındaki Yunus Gökçe de Hz Muhammed'i çok sevdiğini ve O'nun yolunu sürdürmek için geldiğini dile getirdi.  

"Allah bizleri O'nun yolundan ayırmasın"

Hz Muhammed'i sürekli rüyasında gördüğünü söyleyen Mehmet Çelik, "Peygamber efendimiz gece gündüz rüyalarımda, Allah bizleri O'nun yolundan ayırmasın. Programı çok beğendim. Allah Müslümanların yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Ömer Çiçek de programın çok güzel olduğunu bu gibi etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Kutlu Doğum programlarının İslam ümmetine hayırlar getirmesini temenni eden Mehmet Nuri Sabran, "Allah'a şükür ki Peygamber sevdalısıyız. Allah böyle günleri tüm ümmete nasip etsin. Peygamber efendimizin aşkını tüm Müslümanların kalbine yerleştirsin. İnşallah bu program, ümmetin içine girdiği hastalıktan kurtulmasına vesile olur. Tüm dünyanın görmesi gerekiyor ki, Müslümanlar kardeştir. dedi.

"Burada olmayanları da buraya bekliyoruz"

Programın her yıl düzenlenmesini isteyen Büşra Bozdoğan, "Önderimiz, liderimiz, yüreğimizde, kalbimizde her zaman sevgisi olan Peygamber efendimiz için buradayız. Burada Peygamber efendimiz için bir kelam etmek, bir 'Allah'u Ekber' demek bizler için çok güzel gönül coşkusu. Burada olmayanları da buraya bekliyoruz. Buraya her yıl tekrar, tekrar gelmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu programı düzenleyenler bizleri sevindirdi, Allah'ta onları sevindirsin"

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Rabia Bitım, "Bugün buraya O'nun doğumu vesilesiyle geldik. Tüm Müslümanlar birbirine dua etsinler. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Bu programı düzenleyenler bizleri sevindirdi, mutlu etti Allah'ta onları sevindirip mutlu etsin." dedi.

Zeynep Aydın ise programa 3 defa geldiğini söyleyerek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Her yıl programı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Dilan Yılmaz da "Programı düzenleyen Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Her yıl seve seve geliyoruz. Program anlatılmaz yaşanır o derece güzel." ifadelerini kullandı.

Gülcan Erdek de programa 2'nci defa katıldığını ifade ederek, çok mutlu odluğunu vurguladı.  Ayşe Bilen ise, Hz Muhammed'i çok sevdiğini ve O'nun için programa katıldığını söyledi. Son olarak Birsel Özlük de çok heyecanlı olduğunu programa Hz Muhammed'i anmak için katıldığını ifade etti. (Mustafa Bikeç/M.Sıddık Bilge-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir