• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
"Kutlu Doğum etkinliği İslam âleminin uyanışına vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliklerinin insanların hidayetine vesile olmasını dileyen Zeki Çetin, "Allah'a şükürler olsun ki Allah-u Teâlâ bizi yeniden Peygamber Efendimizin mevlidine ulaştırdı. Bu ay gerçekten çok bereketli aydır. Hz. Muhammed'e olan muhabbetimizden dolayı bu ayı büyük bir iştirakle bekliyorduk. Bu ay Hasankeyf'in tarihine kültürüne çok sık arzuladığı bir aydır. Kutlu Doğum etkinliği İslam alemine hassaten Hasankeyf halkının uyanışına ve hidayetine vesile olsun." dedi.

Yapılan etkinliklerin Müslümanların birliğine vesile olduğunu belirten Muhammed Aslan, şunları söyledi: "Bugün Müslüman coğrafyamızda Kutlu doğum etkinliklerin düzenlenmesi gurur vericidir. Çok sevinçli bir şekilde bu etkinliklere katılıyoruz. Her sen olduğu gibi köylerde ve beldelerde Kutlu Doğum etkinlikleri Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenleniyor. Gurur verici bir etkinlik. Peygamber Efendimizin hayatını yaşamak için Kur'an ve sünnete göre gitmemiz için kutlu doğumlar çok iyidir."

İlçe sakinlerinden Mehmet Ali Altun, "Çok güzel bir şeydir. Her sene olmasını istiyoruz. Biz mutlu oluyoruz. Milletimizin uyanmasına vesile oluyor. Millet İslam dinini bu etkinliklerle tanıyor. Her zaman bu ve benzeri etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. İslam adaleti dünyada hakim olmadığı için dünyada zülüm hakimdir. Müslümanlar eziliyor. Hak ve adalet olsa Müslümanlar üstündeki zülüm kalkar." ifadelerini kullandı.

Yapılan Kutlu Doğum etkinliğine Mardin'in Midyat ilçesinden geldiğini belirten Abdulmecid Sevimli ise şunları söyledi: "Hasankeyf'in mevlit etkinliğinin olduğunu duyduk ve katılım gösterdik. Yapılan mevlit etkinlikleri ümmetin uyanışına vesile oluyor. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz. Bu etkinlikler sayesinde milletin gönlü İslam'a açılıyor. Her zaman bu etkinliklerin devam etmesini bekliyoruz. İnşallah Hz. Muhammed mevlit etkinlikleriyle yaşanan katliamların durmasına vesile olur. Tüm Müslümanların kardeş olmasını istiyoruz. Kürt, Türk, Arap ve herkes İslam'la kardeş olsun. Kur'an ve sünnet üzerine birlik olsun. Başka gaye ve fikirler yoktur. İslam kardeşliğinin olmasını istiyoruz." dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)  


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir