• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Siverek`te mevlit etkinliğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed`  temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İlçenin Siverek Caddesi üzerinde bulunan tören alanında düzenlenen etkinliğe Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Ramazan Öz, Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, STK temsilcileri ve çevre köy ve ilçelerden bir çok kişi katıldı.

Sunuculuğunu Abdurrahim Sımak ve Mevlüt Gümüştaş`ın yaptığı etkinlikte misafirler Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde selamlandı.

Program, İkra-Der gönüllüsü Sabri Öztürk'ün Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından selamlama konuşması yapan İkra-Der Başkanı Abdulgafur Karaca, Peygamber Sevdalıları olarak 10 senedir açık alanda Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerine dikkat çekti.

Programda,  Mahfuz Aktekin, Bilal Dalkılıç ve Siverek İkra ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Mevlithanlar tarafından Kürtçe mevlit okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı- Yazar Nezir Tunç, Hz. Peygamber'in örnek hayatından tablolar sundu.

Hz. Muhammed'in hak ve adalet yönüne dikkat çeken Tunç, "Bugün yeryüzünde eğer adaletsizlik varsa, bugün yeryüzünde eğer zulüm ve tuğyan varsa, bugün yeryüzünde kimsesiz ve biçareler ağlıyorsa, inanın istikametimizi kaybetmemizden dolayıdır. Başka hiçbir anlam ve izahı yoktur. Peygamber efendimiz normal aile içerisindeki en küçük bir meselede dahi adaleti gözetmiştir." dedi.

Bir sahabenin erkek çocuğunu kucağına alıp öptüğünü yine aynı sahabenin kız çocuğunu kucağına alıp öpmemesine Hz. Muhammed'in, sahabeye "adaletsizlik yaptın!" diyerek tepki gösterdiğini belirten Tunç, devlet idaresinden, en küçük bir meseleye kadar herkesin adaletle davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Programda Siverek İkra Tiyatro Grubu tarafından cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir