• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Cegerxwin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, ilkokul ve ortaokul öğrenci ile velilerine yönelik gerçekleştirildi.

Programa Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapınar Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü İbrahim Çelebi, İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlidi şerif seslendirilmesiyle devam etti.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan gruplar tarafından Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle salonda renkli görüntüler oluştu.

Katılımcılara hitap eden Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ensari, "Şimdi görüyoruz ki bu inançlı insanların devamını getirecek, sürdürecek gençlerimiz var. Değerli velilerimiz, sizleri tebrik ediyorum. Bu gençlik ve coğrafyanın imanlı gençlerimize ihtiyacı vardır." dedi.

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Zekeriya Erdem ise Diyarbakır'ın İslam'la anılması gerektiğini söyleyerek, "Bu mekânlar böyle güzel etkinliklerle güzelleşir. Biz böyle bir yerde böyle bir mekânda bu güzelim etkinlikleri yaptığımızda anlıyoruz ki mekân anlam kazanıyor. Anlıyoruz ki asıl yapılması gerekenler vardır. Biz buna inanmışız. Hz. Ömer döneminde fethedilen, 500'den fazla sahabenin yaşadığı bu mübarek şehirde bu güzel etkinliklerle anılmak istiyor. Bu ümmet böyle istiyor. Diyarbakır halkı böyle ister. Diyarbakır, Türkiye'nin, Anadolu'nun kapısıdır. Fethedildikten sonra bir daha düşmanın eline geçmedi. Değerli velilerimiz! Çocuklarınızı böyle güzel etkinliklere koşturduğunuz için gerçekten sahabenin asıl misyonunu, vizyonunu taşıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliği, konuşmaların ardından yapılan duayla sona erdi. (Abdurrahman Tetik-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir