• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
"Peygamberimiz hak ve adaleti hayatıyla bize gösterdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği, Peygamber sevdalılarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda yoğun yağış altında gerçekleşen etkinliğe katılan Bingöllülerin, ellerindeki tevhit bayraklarıyla tekbirler getirerek alana geldikleri görüldü.

Sunuculuğunu Salih Gönül ve İbrahim Kılıç'ın yaptığı etkinlik,  Ömer Uçan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Bingöl Mevlithan Grubu mevlidi şerif okurken, salâvatlara katılımcılar da eşlik ettiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Mehmet Tamaç, Hz. Muhammed'in sevgisinin karanlıkları aydınlatacağını belirtti.

Tamaç, "Yıllardır birileri Peygamberi içimizden alıp bizi peygambersiz bırakmak için çok çalıştı. Onların meselesi Allah'ın Peygamberini unutturup kendilerine uymalarını sağlamalarıdır. Allah'a hamt olsun, bir peygamber sevdası ki dünyayı fevç fevç sarmış durumda. Sizin Peygambere olan sevdanız dünyanın karanlığını aydınlatmaktadır. Peygamber'e olan sevdamız inşallah yarınlarımıza aydınlık, çocuklarımıza nur olacaktır. Hz. Muhammed peygamber olmadan dünya kan ağlıyordu. Onun gelişiyle karanlıklar nura dönüştü. Hz. Muhammed kendi dönemine adalet getirdi. Bugün bize adalet getirdiklerini söyleyenler kan, gözyaşı, zulüm ve bombalamalardan başka ne getirdiler? Amerika'dan gelenler İslam ülkelerini talan ettiler, Ebu Gureyb Cezaevi'nde zulüm ve katliam yaptılar. Bugün peygamber sevdası ile hak ve adalet gelecektir." dedi.

Kalem Derneği Yarım Elma Çocuk Kulübü tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından sahne alan Burhanettin Cebba, Hikmet Kıyançiçek ve Mehmet Ali Oğuz ilahi ve ezgi seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Hz. Peygamber'in hak ve adalet yönüne vurgu yaptı.

"Peygamberler hakkı ve adaleti tayin için gönderilmiştir"

"Bizlere Peygamberini anlama ve anlatma idraki verdiği için Allah'a hamt olsun." diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti: " Allah'a hamdolsun ki bizleri Peygamberini anlama ve anma yolunda kullanıyor. Toplumları ayakta tutan ve birbiriyle kaynaştıran önemli direkler vardır. Adalet bu direklerden en önemlilerinden biridir. Eğer bir devlette adalet varsa o toplumda huzur ve güven vardır. Allah bu vazifeyi Peygamberine vermiştir. Bütün peygamberler hakkı ve adaleti tayin kılmak için gönderilmiştir. Peygamberimizden önce Mekke müşrik bir toplumdu. Onların yanında hak ve adalet diye bir kavram yoktu. Güçlü olan söz sahibiydi. Feryadı figanlar arşı titretiyor, insanlar zulüm altında inim inim inliyordu. Peygamberimiz geldi ve onlara hak ve adaletin nasıl olduğunu anlattı. Zulüm dolmuş o insanlar peygamberimizin hak ve adaletini gördüklerinde fevç fevç peygamberimizin ardında toplandılar. Medine'ye gelen Peygamberimiz, peygamberliğiyle beraber devlet başkanlığı görevini de yüklendi. Arkadaşlarına gelen sıkıntıları kendisi göğüsledi. 'Eğer benim arkadaşlarım bir gün aç kalırsa ben iki gün aç kalırım.' dedi. Çünkü devlet başkanı olma hukuku bunu gerektiriyordu. İşte efendimiz hayatı boyunca adaleti ayakta tutan adil şahit olmuştur. Yetiştirdiği her bir adil şahit gittiği beldelerde hak ve adaletin en sağlam temsilcisi olmuştur."

"Peygamberimiz hak ve adaleti diliyle değil, hayatıyla bize gösterdi"

Son olarak Çelik, "Peygamberimiz hak ve adaleti diliyle değil, hayatıyla bize gösterdi. Çocuklarına yedirip içirirken bile hak ve adaletten şaşmadı. 'Beni haksızlığınıza şahit göstermeyin çünkü ben haksızlığa şahitlik etmem.' diyordu. Bir toplumda aile reisi adil olmalıdır. Eğer aile reisi adil değilse toplumun her alanında zulüm hâkim olur. Peygamberimiz, 'Hepiniz çobansınız ve güttüğünüzden mesulsünüz.' diyor. Bir toplumun mahkemeye güveni yoksa hak ve adalet yoksa o toplumda fitne baş gösterir. Feryatlar arşı titretir. Hak ve adalet peygamberi Hz Muhammed'e aramızı açtığımız için zulüm baş gösterdi. Adalet Hz. Muhammed'e ve onun getirdiği değerlere uymakla olur. Kurtuluşu AB ve ABD'de aramak zilletin en büyüğüdür. Bizim uyacağımız iki şey vardır. Bunlar Kur'an ve Hz. Muhammed'in sünneti seniyyesidir. Kurtuluşumuz sünnete ittibadır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizim bütün programlarımız Hz. Muhammed'i anlayıp, anlatıp ona uymak, halkımızın da ona uymasını sağlamaktır." şeklinde konuştu.

İlahi ve ezgilerle devam eden etkinlik Salih Gönül'ün yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir