• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Mardin'de 'İslam'da Kadının Şahsiyeti' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, kadınlara yönelik "İslam'da Kadının Şahsiyeti" konulu konferans gerçekleştirdi.

Rektörlük binasında bulunan Vali Kılıçlar Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, sinevizyon gösterimi ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Selamlama konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Alpat, "Hz. Hatice ile aynı cennete gitmenin bir bedeli olmalıdır. Asiye ile aynı köşkleri paylaşacaksak bunun dünyada bir göstergesi olmak zorundadır. Gerçekçi olmak zorundayız. Böyle bir kadın, öncü, örnek bir kadındır. Sizi tüm Mardin alkışlasa ne yazar, Allah alkış tutturmuyorsa. Size tüm Mardin övgü yağdırsa ne yazar, Allah sizi övdürmüyorsa. Tüm Türkiye size gıpta etse ne yazar, meleklere gıpta ettirilmiyorsa. Lütfen dikkat edin. Allah, mümin kadınlara Asiye'yi örnek olarak gösterdi. Kim bu kadın? Çağlar öncesinden gelmiş geçmiş ve biz okuyarak o ayetle ibadet edip namaz kılıyoruz. Çünkü bu kadın öncü ve örnek kadındır. Allah’ın kitabına konu olmuştur. Tahrim suresi ve Meryem suresinde de Allah Hz. Meryem'i övmüştür. İmran kızı Meryem'in en belirgin özelliği iffet değil miydi? Peki ya iffet nedir? Vallahi iffet bakmakla alakalıdır." dedi.

Müslüman kadınların Hz. Hatice gibi dünyanın çekiciliğine aldanmayıp dinlerini en güzel şekilde yaşamaları gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Biz İslam'ı yaşarken yatağımızda ölsek dahi şehit makamına çıkarız. Resulullah bize böyle öğretti. Hz. Hatice İslam davasına ilk omuz veren kadındır. Malını ortaya koydu, evlatlarını bu uğruda yetişirdi, canını ortaya koydu. Zengin bir kadındı ve ambargonun arkasında açlığa dayanamadığı için ambargonun sonunda rabbine yürüdü. Böyle bir öncü olduğu için Allah'ın vahyini göklerden Hz. Muhammed'e getirmekle görevli olan Cebrail, bir gün sırf Hz. Hatice için indi yerlere ve 'Ya Muhammed, Allah'ın Hatice'ye selamı var ve Allah ondan razıdır.' dedi. Öncü olduğu, bu davaya ilk omuz verdiği için öyleydi. Zengindi ve o çağın lüksüne kapılabilirdi. O çağın lüksüyle lüks bir hayat yaşayabilirdi. Hz. Asiye sarayı eliyle def etti ama bu çağın Müslümanları pazar mallarıyla Fransa'yı takip ediyor. Pazardan alıp modayı takip ediyor."

Seslendirilen şiirle devam eden etkinlik, okunan ilahi ve ezgilerin ardından yapılan duayla sona erdi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir