• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Peygamber Sevdalısı Romanların Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar (Romanlar) Mahallesi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (SAV)” temasıyla gerçekleştirilen programa mahalleli Romanlar yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Demirciler (Romanlar) Mescidi cemaatinden Erdem Demirkol`un yaptığı program, Murat Demirkol Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Kervan İlahi Grubu`nun Hz. Peygamber'e atfen yazılmış eserleri seslendirmesiyle devam etti. Türkçe mevlid-i şerifin de okunduğu programda, hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Orhan Erkuş, Hz. Muhammed'e muhabbet ve tabi olmanın önemini anlattı.

Hz Muhammed`in ümmetine çok düşkün olduğuna değinen Erkuş, “Ümmetim, ümmetim… diyerek sabahlara kadar ağlayan bir Peygamberimiz var bizim. Bizim de Peygamberimizin kıymetini bilmemiz lazım. Kim Hz. Peygamber'in eteğine yapışmışsa, kim O`nun davasına sahip çıkmışsa Allah o kimseyi bu dünyada da aziz kılmış, ahirette de aziz kılmıştır.” diye belirtti.

Hz. Muhammed`i sevmenin, O`na tabi olma ile gerçekleşeceği vurgusunu yapan Erkuş, O`na tabi olmanın da; O`nun getirdiğini alma, sakındırdığından da uzaklaşma ile olacağını söyledi.

Kızların diri diri gömüldüğü cahiliye döneminden de bahseden Erkuş, kadınlardan kölelere kadar herkesin, gerçek anlamda hak ve adalete Hz Muhammed ile kavuştuklarını belirtti.

Konuşmasında İslam'a göre üstünlüğün ırk, soy ve mal ile değil takva ile olduğuna dikkat çeken Erkuş, “Bakın Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Romanlar bütün insanlık, ne zaman ki Muhammed aleyhi selama tabi olmuşsa, O`nun davasına sarılmışsa Allah onları zilletin içerisinden çıkarmış, Allah onları müşerref ve muazzez kılmış." diyerek İslam`ın insana kattığı değeri anlattı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir