• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Adalet Bakanı Bozdağ ABD`ye gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın 15-17 Mayıs'taki ziyareti öncesinde Fetullahçı Örgütü (FETÖ)  elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklanmasına ilişkin görüşme yapmak  üzere, özel uçakla
ABD'ye gitti.

Bozdağ ile beraberindeki heyet, Etimesgut'taki Askeri Havaalanı'ndan  ABD'ye hareket etti.

Adalet Bakanı Bozdağ, yarın yerel saat ile 17.30'da ABD Adalet Bakanı  Jeff Sessions'la bir araya gelecek.

Görüşmede, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine dair ABD'ye gönderilen dört  ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe  girişiminin arkasında Gülen'in olduğuna dair yeni delilleri de aktaracak.

Bozdağ'ın mevkidaşına, Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine  ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, Gülen'in geçici tutuklanmasının  zorunlu olduğunu vurgulayacağı öğrenildi.

Bakan Bozdağ, Türkiye tarafından gönderilen geçici tutuklama ve iade  dosyalarının gereğinin yapılması için mahkemelere gönderilmesini de görüşmede  gündeme getirecek.

"Türkiye'nin mücadelesi devam edecektir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün partisinin Yozgat İl Başkanlığınca  düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, ABD ziyaretine ilişkin  açıklamalarda bulunmuş, "Görüşmemizin konusu Fetullah Gülen`in  geçici tutuklanması ve Türkiye`ye iadesi olacaktır. Eninde sonunda onları  bulundukları yerlerden alıp Türkiye`ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim  edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bozdağ, FETÖ mensuplarının ziyarete ilişkin "yalan haber" yaptığını  belirterek, "Bu dosyaların üzerinde çalışan bazı savcılar da bana refakat  edecekler, orada teknik görüşmeler de yapılacaktır. Ama hep beraber oradan  buradan çarpıtmaya başka başka noktaya çekmeye başlıyorlar. İstedikleri kadar  çarpıtsınlar Türkiye'nin bu mücadelesi devam edecektir. Bu örgütün gerçek yüzünü  herkes görecektir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir