• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Bakan Kılıç Şanlıurfa`da açılışa katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Yenice Spor Salonu hizmete açıldı.

Salonun açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek ve Kemalettin Yılmaztekin, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Şanlıurfa'da gençlere yönelik güzel yatırımların hayata geçirildiğini belirten Kılıç, "Çok güzel bir spor tesisimizi daha hizmete sunmanın ortak mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Özellikle spor alanında ve gençlik çalışmaları anlamında yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu tür projelerle gurur duyuyoruz. Gençlik açısından Türkiye'nin en genç nüfusa sahip ili Şanlıurfa'dır ve bu anlamda da gençlere yönelik bu tür yatırımların yapılması da son derece doğru bir karardır. Başta Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere tüm milletvekillerimiz spor yatırımlarını Ankara'da takip ediyorlar. Bunu da buradan iletmek istiyorum." dedi.

Bu yatırımdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'yi tebrik eden Vali Tuna, her alanda gençlerin yanında olduklarını belirterek, bütün gençlerin bu tür tesislerden yararlanması gerektiğini ifade etti.

Gerek Şanlıurfa kent merkezinde gerekse tüm ilçelerde gençlere yönelik yatırımlarına devam ettiklerini dile getiren Çiftçi ise "Şanlıurfa Türkiye'nin en geç ili. Yaş ortalamamız 19,2'dir. Spor ve gençlik anlamında güzel projeler geliştiriyoruz. Çünkü Şanlıurfa'yı bir spor kenti yapma konusunda belediyemize düşen konularda adım atmakta hiç tereddüt etmiyoruz. Birbirinden güzel spor kompleksleri, gençlik merkezleri ve 13 ayrı ilçemizde gençlerimizin spor yapacakları halı sahaları, kapalı spor salonları, basketbol ve futbol sahalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Amacımız gençliğimizi geleceğe hazırlamaktır. Spor disiplindir. Bu disiplin çerçevesinde genç olan bu nüfusun enerjisini önemli bir noktaya kanalize etmektir. Urfalı sporcu kardeşlerimiz gerek uluslararası gerek Türkiye genelinde birçok önemli başarıya imza attılar. Gerek sporcularımızı gerekse Yenice Spor Tesisi'nin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından salona geçen Bakan Kılıç ve misafirler, burada genç sporcular tarafından düzenlenen gösterileri izlediler.

Kılıç'a daha sonra Çiftçi tarafından çeşitli hediyeler sunuldu. Açılış programı, sporcuların Kılıç ve konuklarla birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir