• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Hırsızın bebek arabasını çalma anı kameraya yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Koçhisar Mahallesinde bulunan kayınpederinin evine ailece misafirliğe giden Faraç Çobanoğlu’nun oğluna ait bebek arabası çalındı. Çalan hırsız, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kamera kayıtlarında ilk önce sokakta keşif yaptığı görülen hırsız, bir kadının apartmana girip kapı açık kalınca bunu fırsat bilerek içeriye girip arabayı alarak gittiği görülüyor.

Misafirlikte oldukları esnada bebek arabasının çalındığını söyleyen baba Faraç Çobanoğlu hırsızlık anını şu şekilde anlattı:

“Kayın pederimin evine yemeğe gitmiştik 5'inci kattaydık. Her iki kapıda kapalıydı. Akşam yemeğini yedikten sonra eve gitmek için aşağıya indik. İki çocuk arabası duruyordu ama Oğlumun arabası yoktu. Herhalde bizim ki yeni olduğu için hırsızın ilgisini çekmişti. Ayrıca arabanın içerisinde çocukların eşyaları vardı. Görüntülerde Saat 20.00 civarı başka bir misafir kadın kapıyı açıyor binaya giriyor kapıyı açık kalıyor. Akşam yemeği saati olduğu için kimsenin dışarda olmadığını fırsat bilen hırsız, oğlumun çocuk arabasını çıkarıp götürüyor. Karakola gidip şikâyetçi olduk. Görüntülerde de zaten net anlaşılıyor hırsız olan kişinin kim olduğu. Gereken tahkikatın yapacaklarını söylediler.”

Hırsızlığın ciddi bir sorun olduğunu ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Çobanoğlu, “Arabada çocuğun emziği de vardı çocuk sabaha kadar emziği için ağladı. Kızıltepe'de o kadar hırsızlık vakaları artmış ki gerçekten çok ayıp bir şey. Hırsızlıkla ekmek kazanmaya çalışıyorlar yazıktır, günahtır, ahlaksızlıktır. Başkasının rızkını çalıp çocuklarına yedirmek dinimiz açısından da çok büyük bir günahtır. Biz Müslümanız, bir Müslümanın rızkını çalıp başkasına götürüp yedirmek haramdır. Bunun yapılmaması lazım. Kızıltepe’de son dönemlerde hırsızlık vakaları son derece artmış bunu esnaflardan da çok duyuyoruz dükkânları açılıyor. Evlere giriyorlar o kadar serbest ve rahattırlar zaten görüntüde belli oluyor. Adam elini kolunu sallaya sallaya giriyor ve çıkıyor. Bu konuda vatandaş olarak emniyetten çok daha fazla tedbir almalarını bekliyoruz. Çünkü hırsızlık sosyal terördür; toplumun, ailelerin, çocukların huzurunu bozuyor. Dolayısıyla bu sosyal terörün önüne geçmesini devletimizden ve emniyetimizden istiyoruz. İnşallah Çocuğumun arabası bulunur geri alırız.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)   











Bu haberler de ilginizi çekebilir