• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Pervari`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt`in Pervari ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halit Sak`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Pervari halkının yoğun katılıyla Mustafa Kemal İlkokulunun bahçesinde Ali Güç`ün Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerifle devam eden etkinlikte Hidayet İlahi Grubu ve Siirt Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi grubu seslendirdiği ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Küçük kızlardan Fatma Güngör ve Meryem Tetik`in okuduğu şiir duygusal anlar yaşattı. Programda bu yıl Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Kerbela Şanlı, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Şanlı, “Medine halkı da tıpkı burada toplandığınız gibi hicret eden Resulullah`ı (sav) karşılamak için Medine`de toplandılar. 'Mekke seni dışlasa da seni kabul etmese de evimizin, şehrimizin ve kalbimizin bütün kapılarını sana açtık. Biz getirdiğin davaya kendimiz feda etmeye, bu yolda kurban olmaya, sana asker olmaya hazırız ey Allah`ın Resulü.' dediler.  Sahabeler aşkla ve keyifle Resulullah`ı sahiplendiler. O`na dost, arkadaş ve asker oldular. Bu dava uğruna mallarını, canlarını ve evlatlarını feda ettiler.” dedi.

Şanlı, konuşmasında sahabelerin Hz Muhammed'e olan sevgisinden bahsetti. "Peygamberi sevmek sadece sözle olmaz. O`nu sevmek bütün hücre ve zerrelerimizle, bütün varlığımızla olmalıdır." diyen Şanlı, "Emrettiklerini yerine getirip sünnetini hayatımızda icra etmeliyiz. Allah`ın bize gönderdiği kitabı okumalı, anlamalı ve yaşamalıyız. Kur'an'ı öpüyor ve göğsümüz üstüne koyarak saygı gösteriyoruz. Evet, zaten saygı göstermeliyiz, fakat Kur'an lisan-ı haliyle bize şunu diyor: ‘Ey aziz kardeşim beni göğsünün üstüne bırakma beni göğsünün içine yerleştir. Öyle bir yerleştir kalbin, ciğerlerin ve bütün organların üstüne hakim olayım. Beni kafanın üstüne koyma kafanın içine yerleştir. Yani düşünceni, fikrini, yaşam tarzını bana uydur ve öyle yaşa.`" ifadelerini kullandı.

Program Abdulkadir Seyhan`ın yaptığı duayla sona erdi. (İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir