• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bölgesel ve küresel sorunlara yeni yaklaşımlar getirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kızı, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa`da KADEM  Şanlıurfa Temsilciliği'nin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Albayrak, "Millet iktidarının dinamiklerini kurmak zorundayız." diyerek, "Artık kendi kararlarını veren güçlü bir millet olmanın gereğini yerine getirmeli, bölgesel ve küresel sorunlara yeni yaklaşımlar getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, kültürel gelişime ve kadınların hayat şartlarını iyileştirilmesine yönelik sosyal politikalara ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Albayrak, kadınların ülkede çeşitli sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, kadınların sosyal hayata daha fazla katılmasını istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin yeni döneminde sivil toplum kuruluşlarına daha fazla görev düştüğünü belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Türkiye, kemikleşmiş bürokratik sorunların halledilmesi konusunda çok önemli bir süreci yaşıyor. Tamamen millet iktidarının şekillenmesinde sivil toplum olarak bizlere de sorumluluklar düşüyor. 15 Temmuz'u yaşamış, 16 Nisan'da vesayetleri sonlandırmış bir millet olarak, şimdi millet iktidarının dinamiklerini kurmak zorundayız. Artık nitelik yönü ağır basan işlere odaklanmalıyız. Çok şükür ülkemiz 15 yılda önemli gelişmeler kat etti. Kültürel gelişime ve kadınların hayat şartlarını iyileştirilmesine yönelik sosyal politikalara ağırlık vermeliyiz. Artık kendi kararlarını veren güçlü bir millet olmanın gereğini yerine getirmeli, bölgesel ve küresel sorunlara yeni yaklaşımlar getirmeliyiz. Mazlum coğrafyaların bizlerden beklentisi çok büyük, bu beklentileri karşılamak toplumsal sorunlara çare bulmak adına biz de kendi payımıza düşeni en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz. Bir yanda geleneksel anlayışın bir yandan da modern anlayışın adeta ezdiği kadınların sorunlarına çözüm üretmek en büyük amacımızdır."

Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali  Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Şanlıurfa milletvekillerinden Kasım  Gülpınar, Mehmet Akyürek ve Kemalettin Yılmaztekin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir