• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Turizminin önemli firma temsilcileri Diyarbakır`a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAP ve kültür turları düzenleyen, Türkiye'nin önde gelen tur şirketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır'da bir araya gelerek,  kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezdiler.

Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm şirketleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı program çerçevesinde, Türkiye'de faaliyet yürüten 40 tur operatörü Diyarbakır'a geldi.

Kentte sırasıyla Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı ile Ahmed Arif müzelerini gezen firma temsilcileri daha sonra Dengbej Evi'ne geçti. Burada dengbej dinletisi yapılan firma yöneticilerine, dengbej kültürü hakkında bilgiler verildi. Daha sonra tarihi 10 gözlü köprüsüne geçildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kültür Turizm Komite Başkanı (TÜRSAB) Erdal Çeri, bölgeye tur yapan acenteler gibi yıllarca tur düzenlendiklerini söyledi.

25 yıla yakındır bölgeye tur düzenlediklerini ve yaşanan olaylardan dolayı 2 yıl boyunca ara verdiklerini belirten Çeri, "Bu zaman çok kez olaylar gündeme geldi. Olaylardan dolayı tamamen programlardan çıkardık. Yeni süreçte bir umudumuz var. Bu geziyle inşallah daha geliştireceğiz. Yapılanmayı görüyoruz, alt yapı yeniden yapılandırıldığını gördük." dedi.

Çeri, "Bizim için Diyarbakır'ın bir kaç tane önemi var. En önemlisi doğunu başkenti konumda; dinlerin, kültürlerin, devletlerin ve dillerin her şeyin birleşim yeri kültür yumağı bir havuz, bu havuzun içerisinde herkes yoğrulacak, yeni bir şeyler bulacak, kültürünü, sosyolojisini, gastronomisini her şeyini bulmuş olacak. Biz bu ürünü tanıtacağız, tanıttıkça batıdan insanları buraya getirmiş olacağız. Her getirdiğimiz insan da barışı turizmle beraber tesis etmiş olacak." sözlerini kullandı. (Emrah Deniz, Ahmet Uçar-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir