• DOLAR 32.506
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2492.1
  • ...
Bozova`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bozova çarşı merkezinde düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu Abuzar Özaydın yaptı. Emin Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği seslendirilen mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Araştırmacı-Yazar İsmail Çevik, Hz. Muhammed'in hayatından adalet vasfına dair kesitler sundu.

Hz. Peygamber'den sadece Müslümanların değil, hayvanların bile adalet gördüğünü söyleyen Çevik, "Hz. Muhammed'in adaletinden sadece Müslümanlar değil, gayri Müslimler, Yahudiler, Hristiyanlar ve hayvanlar bile nasiplendi. Bir insanın öldürülmesinin bütün âlemin öldürülmesi gibi günah sayan, bir insanı haksız yere öldüren kişinin yerinin ebedi cehennem olacağını söyleyen bir din ne güzel bir dindir. Peygamber Efendimiz bırakın bir insanı, bir köpek yavrusu telef olmasın diye koskoca ordunun yolunu değiştiriyor. Peygamber Efendimiz güneş gibi aydınlattığı dünyayı hak ve adaletle tanıştırdı." dedi.

Konuşmanın ardından çocuklar Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdiler.

Etkinlik, katılımcılara lokum ikram edilmesi ve kitap hediye edilmesinin ardından Kamil Güneş'in yaptığı duayla son buldu.

Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram ve Eyyübiye İlçe Teşkilatından bir heyet ile vatandaşlar katıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir